Akademie Bílí Tygři Liberec

Extraliga se vrací! Restart soutěže čeká Tygry doma proti Olomouci

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po strastiplné cestě se nakonec týmy extraligy vrací na svá kolbiště. Tygry čeká příští týden velmi náročný program, kdy sehrají během sedmi dní hned čtyři duely. Prvním soupeřem bude nepříjemná Olomouc, která nikdy nedává svou kůži lacino. Jak si mužstva povedou po dlouhé pauze?

Jsme zpět!

Profesionální soutěže nakonec dostaly výjimku a mohou obnovit svou činnost, i když za velmi přísných hygienických podmínek a bohužel i bez přítomnosti fanoušků. Restart ligy nastane pro Tygry v pondělí, kdy na domácím ledě přivítají Kohouty z Olomouce.

Do zápasového tempa se svěřenci trenéra Patrika Augusty vrátí ze čtvrtého místa. V dosavadním průběhu soutěže stihli odehrát pět utkání, v nichž jen jednou prohráli v základní hrací době. S desíti body tak Severočeši ztrácí osm bodů na vedoucí příčku, nutno ale dodat, že první Plzeň má odehráno o dva zápasy více.


Brzká odveta

Olomouc zatím stihla zkřížit hokejky pouze se čtyřmi soupeři a poslední utkání odehrála na konci září. V dosavadním průběhu si připsala dvě výhry a stejný počet proher. Hanáci tak mají celkem šest bodů a v tabulce okupují osmou příčku.

S Libercem už se přitom v tomto ročníku utkali, konkrétně ve druhém kole. Olomoučtí se sice dostali brzy do vedení, jenže naše mužstvo zvrátilo vývoj zápasu a nakonec slavilo po výhře 4:1.

Aktuálně však vůbec nelze hledět na počet bodů a pozici v tabulce. Týmy totiž nehrály více jak měsíc, de facto se začíná opět od nuly. Jak se oba celky vypořádají s dlouhou přestávkou se dozvíme od pondělních 17:20. Utkání navíc odvysílá ČT Sport!

Trenér Patrik Augusta o náročném programu:

"Start bude hodně náročný, hlavně po té pauze. Tak je to ale slosované a nemáme k tomu žádné výhrady, pravidla jsou pro všechny stejná a my do toho jdeme!"


Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 25
Bilance: 12 – 2 – 0 – 2 – 9
Skóre: 61:36

Zajímavosti

  • Před přerušením extraligy odehráli Tygři poslední utkání 2. října, Olomouc 29. září.
  • V posledních sedmi vzájemných zápasech vstřelil poražený tým vždy maximálně jednu branku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení