Akademie Bílí Tygři Liberec

Fantastický vstup do MMČR! Liberec je po prvním dni stoprocentní

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Lepší vstup do republikového mistrovství krajů si naši mládežníci snad ani nemohli přát. Po vysokém vítězství nad Pardubickým krajem totiž Liberečtí porazili Ústecký kraj bez inkasované branky a první den ukončili se stoprocentní bilancí.

Turnaj zahajoval Liberecký kraj zápasem s Pardubickým. Vlastně se jednalo čistě o souboj Bílých Tygrů s Dynamem, jen na krajské úrovni. Naši hráči v osmnácté minutě inkasovali gól na 1:2, ovšem pak už úřadovali. Imrich Maxin vsítil čistý hattrick a položil základ k obratu na konečných 6:2.

Liberecký kraj - Pardubický kraj 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Rozsíval (Sanejstr, Maxin), 20. Maxin (Stromský), 30. Maxin (Bajer), 32. Maxin, 38. Hrouda (Plosová), 40. Bělohorský (Šťástka, Krajdl) – 8. Drahoš (Křečan), 18. Lempach (Vítek).

Sestava Libereckého kraje: Bogač (O. Kanca) – Vápeník (A), Seidl, Hrouda, Ehrenberger (A), M. Kanca, Stromský – Maxin, Krajdl, Choma, Bajer, Rozsíval, Šťástka, Bělohorský, Sanejstr, Bartovič (C), Kytka, Plosová.

Hodnocení trenéra Vojtěcha Fialy: "První třetina byla z naší strany trošku nervózní. Udělali jsme zbytečné fauly, čímž jsme soupeři v první třetině darovali tři přesilovky. To je při patnáctiminutových třetinách strašně moc. Byla tam cítit nervozita, ale to mě i těší z toho hlediska, že je vidět, jak zodpovědně hráči k turnaji přistupují. Od druhé třetiny už nám to lépe sedlo, obraz hry se změnil, byli jsme živější a přesnější. Už to byla hra, jakou předvádíme na klubové úrovni. Celá střídačka žila a navzájem jsme se podrželi."

Ve druhém utkání čekal Liberecký kraj hodně silný soupeř – domácí Ústečané, za které hraje výběr toho nejlepšího z Litvínova a Chomutova. Liberečtí do zápasu fantasticky vstoupili a už v čase 0:14 otevřel skóre David Hrouda. I díky bezchybnému výkonu brankáře Štěpána Bogače se stav dlouho neměnil. Dvě a půl minuty před koncem se z dorážky trefil Adrien Bartovič a pojistil velice cenné vítězství!

Ústecký kraj - Liberecký kraj 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Hrouda (Ehrenberger), 43. Bartovič (Rozsíval).

Sestava Libereckého kraje: Bogač (Kanca O.) – Vápeník (A), Seidl, Hrouda, Ehrenberger (A), Kanca M., Stromský – Maxin, Krajdl, Choma, Bajer, Rozsíval, Šťástka, Bělohorský, Sanejstr, Bartovič, Kytka, Plosová.

Hodnocení trenéra Vojtěcha Fialy: "Extrémně těžký zápas. Chtěli jsme potvrdit úspěšný vstup do turnaje, ale zároveň jsme věděli, proti jak silnému týmu nastupujeme. Bylo navíc jasné, že Ústečtí budou chtít po prohře s Prahou urvat body. Od první do poslední minuty jsme pracovali neuvěřitelně týmově. Skoro celou dobu jsme vedli 1:0, střídaly se pasáže našeho tlaku a soupeřova. Přitvrdilo se, což nás možná trošku rozhodilo, ale nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Určitě si tenhle zápas budeme dlouho pamatovat."

Liberecký kraj má tedy po dvou utkáních maximální počet bodů. V pátek dopoledne ho ovšem bude čekat těžký test proti zřejmě hlavnímu favoritovi turnaje – doposud stoprocentní Praze. Odpoledne změří Tygři síly s Královéhradeckým krajem. Přejeme hodně štěstí!

(foto: Ronald Hansel)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení