Akademie Bílí Tygři Liberec

Fantazie v draftu CHL! Teplý v první desítce, uspěli také Cikhart s Paříkem

Date of publication Author Jan Kousal

Toronto/Liberec - Jen pár dní po vstupním draftu NHL si své hráče vybíraly také kluby spadající pod Canadian Hockey League. Pro liberecký hokej šlo o velmi radostnou událost. Z tygřího trojlístku se nejdříve dostalo na Michala Teplého, který šel z osudí hokejových nadějí jako čtvrtý.

Pouze Fin Kasper Puutio, Slovák Martin Chromiak a Švýcar Noah Delemont byli v prestižím draftu CHL vybráni dříve než Michal Teplý. Libereckého útočníka si vybral tým Winnipeg Warriors, tedy účastník Western Hockey League.

Teplý, kterého si před pár dny v ještě o něco sledovanějším draftu NHL vybralo Chicago, si tak může odškrtnout další velkou událost mezisezónního období. Tentokrát se může pyšnit i pozicí české jedničky.

Lukáš Pařík

Tento primát tak trochu převzal po svém spoluhráči z tygřího dresu Lukáši Paříkovi. Ani ten však v prestižním klání evropských hráčů neostrouhal. Ve stopách Králů z Los Angeles se vydal tým Spokane Chiefs. Také toto mužstvo působí ve Western Hockey League.

Před třiačtyřicátého Paříka se v draftu dostal, jako celkově 31., třetí Tygr Jan Cikhart. I na něj ukázal účastník WHL. A ne jen tak ledajaký. Tri-City Americans dříve ve svém týmu vítali jména jako Carey Price, Dušan Salfický nebo Milan Bartovič.

Všichni tři hokejisté udělali libereckému klubu a jeho příznivcům obrovskou radost a patří jim velká gratulace.

Jan Cikhart

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení