Akademie Bílí Tygři Liberec

Fantom Vlach: S bílou holí jsem klidnější

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Pálí mu to jako nikdy v životě. Jaroslav Vlach prožívá individuálně nejpovedenější sezonu ve své kariéře, když dosud ve 34 utkáních posbíral 25 bodů. V týmu Bílých Tygrů je třetím nejproduktivnějším hráčem a se 14 góly i druhým nejlepším střelcem. Vděčí za to tvrdé ráně, kterou posílá z ne příliš obvyklé bílé hokejky. „Hraje se mi s ní dobře a aspoň si ji hned poznám,“ usmívá se rodák z Čáslavi.

Urostlý forvard se v posledních letech bodově zvedal, letos je to ale především v posledních utkáních z jeho strany gólová smršť. Už v polovině sezony na tom byl bodově lépe než v celé základní části předchozího ročníku. Jeho forma ale dále roste. Nedávno dokonce zaznamenal svůj první hattrick v kariéře, když pomohl k vysoké výhře 7:0 nad Českými Budějovicemi. V roce 2021 má na svém kontě už sedm branek v osmi duelech.

Vděčit za to může především svým rukám, svůj podíl na tom ale mají i jeho hole, která jsou v netradiční bílé barvě. „Začal jsem s tím už před lety, kdy CCM přišel s touhle sérií. Pak je ale přestali vyrábět, takže jsem na čas zase přešel na černé. Za nějakou dobu jsem si všiml, že s nimi hraje Lukáš Pech ze Sparty, poprosil jsem tedy Pavla Uhra ze CCM, jestli by to nešlo nějak zařídit a vyhověl mi,“ povyprávěl Vlach o své historii s bílými hokejkami.

„S bílou hokejkou se cítím dobře. Jde navíc snadno poznat mezi ostatními.“


Proč ale právě světlá varianta, která nebývá mezi hokejisty příliš oblíbená? „Nevím přesně proč, ale hraje se mi s nimi dobře. Cítím se takový klidnější. Na začátku sezony byl třeba problém s hokejkami, musel jsem proto hrát s černými. Vyloženě mi to nevadilo, ale jak už jsem zvyklý na ty bílé, nebylo to ono,“ přiznal liberecký kanonýr.

Netřeba asi dodávat, že bílé hole jsou také skvělým poznávacím znamením, které číslu 53 dodávají na osobitosti. „Je pravda, že podle té hokejky jsem rychleji poznat. Pro mě je ale dobré i to, že je mezi ostatními hned najdu,“ dodává na závěr.

Jaroslav Vlach se svojí bílou hokejkou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení