Akademie Bílí Tygři Liberec

Filip Kovář: Snažím se útok podporovat, co to jde!

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec - Liberecká dvacítka má za sebou desáté klání, kdy se na domácím ledě utkala s Kometou Brno. Ani přes velkou bojovnost šelmy na soupeře nestačily a prohrály 3:4 po samostatných nájezdech. Den před tímto zápasem, Tygři sehráli duel proti Jihlavě, kde v závěru otočili utkání ve svůj prospěch a vyhráli 6:5. V obou duelech se blýskl obránce Filip Kovář, který zaznamenal tři vstřelené branky.

Jak bys zhodnotil souboj s Kometou?

Zápas proti Kometě byl rozhodně lepší než s Jihlavou. Lépe jsme bruslili, drželi se více na puku. Brno bylo sice silnější, ale snažili jsme se urvat zápas až do konce.

Proti Jihlavě jste otáčeli zápas a tvými dvěma vstřelenými góly jste obrat dokonali. Jak bys popsal jednotlivé gólové situace?

První gól padl z předbrankového prostoru. Měli jsme přesilovku a domluvili jsme se, že budeme hodně střílet. Nakonec se ke mně puk odrazil a já ho dorazil do brány. Při druhém gólu obránce Jihlavy ztratil puk a já jsem mu nadzvedl hokejku a snažil jsem se vystřelit na bránu. Naštěstí to tam padlo a vyhráli jsme.

Inspirovali jste se „áčkem,“ které na začátku sezóny takto vyhrálo některé zápasy?

Tak snažíme se, snažíme. (smích) Hlavně jsme chtěli vyhrát. Proti Jihlavě jsme hráli špatně, byla to plácaná a nebylo to ono.

Proti Kometě to tedy bylo herně lepší?

Ano, bruslili jsme, měli jsme více ze hry. Při hře s Jihlavou jsme po sobě házeli puky, neudrželi jsme se v útočném pásmu a nebyla to naše hra.

Proti Brnu se ti také podařilo vstřelit gól, jak jsi tuto situaci viděl?

Byl tam parádní „screen“ před bránou. Trefil jsem horní růžek. Bál jsem se, abych někoho náhodou netrefil do hlavy, protože tam byli kluci s plexisklem, ale padlo to tam, takže jsem byl hrozně rád.

Proč pro vás zápas Kometou nedopadl výhrou? Bylo to zbytečnými vyloučeními ve třetí třetině?

Výborné bylo, že jsme ubránili oslabení, které jsme měli tři po sobě. Jediné, co nás může mrzet je, že jsme neproměnili přesilovku pět na tři. Výkon byl výborný. Na nájezdy jsme prohráli, ale to je taková rarita.

Cítíš se být ofenzivním obráncem?

Snažím se útok podporovat co to jde. Někdy se ale musím držet při zemi, abych tam někdy nepropadl.

Zápas proti Brnu začal v pravé poledne. Jak jsi řešil stravování?

Dal jsem si jenom snídani a něco lehkého před zápasem. Mám radši, když se před zápasem najím oběda, než abych šel na zápas s prázdným žaludkem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení