Akademie Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Dva zápasy ve dvou dnech? Na naší přípravě to nic nemění

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři za sebou mají sedm zápasů, v nichž vybojovali dvanáct bodů. Nyní je před nimi náročný dvojzápas - v pátek se představí v Karlových Varech a v sobotu doma přivítají Olomouc. "Musíme tomu samozřejmě přizpůsobit program. Ale jinak se na naší přípravě nic nemění," hlásí kouč Filip Pešán.

Po čtyřech výhrách v řadě vám poslední duel v Pardubicích nevyšel, přestože jste soupeře přestříleli. Je to pro vás kaňkou na jinak povedené sérii zápasů?
V první řadě nemůžeme mluvit o tom, že bychom byli nějak extrémně spokojení. Prohráli jsme tři zápasy ze sedmi, což je skoro polovina. To neznamená zrovna ideální start. Měli jsme dobrou sérii, která pramenila z toho, že jsme šli brankám naproti. A také v Pardubicích jsme byli aktivnější, než domácí, akorát nám možná v zakončení chyběla trocha důrazu. Proto se ten zápas nepovedl.

Když jste ve dvou úvodních utkáních prohráli a navíc nevstřelili ani gól, mluvil jste o tom, že musíte zjednodušit hru. Povedlo se to?
My jsme si na začátku mysleli, že můžeme kombinovat do prázdné brány. To se sice dá, ale musíte tomu jít naproti. Sezonu jsme začali takovým vlažným hokejem, chyběl tam důraz a právě ta jednoduchost. Něco jsme si k tomu řekli a myslím, že jsme to začali plnit. Koneckonců, i v Pardubicích se nám to poměrně dařilo, byť jsme tam nebodovali.

Hlavním tahounem ofenzivy se v posledních týdnech stal Michal Bulíř. Dělá vám jeho forma radost?
Michal se potkal s vynikající formou. Jsem přesvědčen o tom, že potřebujeme především střelce, který rozhodne těsný zápas, jenž skončí o gól, spíš než kanonýra, který bude sázet spoustu gólů v utkáních, která vyhrajeme o sedm branek. Doufám, že Michal na své dosavadní výkony naváže a pomůže nám v klíčových momentech sezony.

Do týmu zapracováváte mladíky, pravidelně nastupují třeba Michal Teplý nebo Jan Jeník. Je to tedy důkaz pokračování Tygří cesty?
S mladými hráči se mi velmi dobře pracuje. Dělá mi radost, když vidím, jak se postupně zlepšují, a samozřejmě je skvělé, když se pak některému z nich podaří vybojovat si kontrakt v zahraničí, nejlépe v zámoří.

Trenér Filip Pešán při diskuzi s rozhodčím

A z Liberce skutečně do Ameriky spousta hráčů v posledních letech zamířila. Z Bílých Tygrů se tak postupně stává líheň skvělých hokejistů.
Nechtěl bych to přeceňovat. Ještě se ani zdaleka nepodobáme tradičním historickým líhním, jako byly třeba Kladno, Litvínov či Pardubice. Ale pracujeme na tom, aby se o nás v podobném duchu za pár let klidně mohlo mluvit.

V poslední době na sebe hodně upozorňují především již zmínění Michal Teplý a Jan Jeník. Jste s jejich výkony spokojeni?
Oba jsou skvělými hokejisty a je před nimi velká budoucnost. Zároveň však ještě mají před sebou i mnoho práce. Postupně je namáčíme do extraligového kolotoče, další mladíci pak dostávají šanci na farmě v Benátkách, která sídlí pár metrů od naší kabiny. Zatím to vše funguje na jedničku.

Plánujete před pátečním zápasem v Karlových Varech po úterní prohře v Pardubicích činit v týmu nějaké změny?
Nebudu nic měnit z hlediska taktiky či skládání týmu, k tomu nemám důvod. Ale potkalo nás pár zranění, takže sestava bude o něco jiná.

Hned v sobotu pak nastoupíte proti Olomouci. Je příprava na takový dvojzápas jiná oproti tradičnímu rytmu, kdy hrajete v pátek a v neděli?
Ani moc ne. Nejsme v extralize jediní, takové back-to-back zápasy se hrají každý týden. Musíme tomu samozřejmě přizpůsobit program, protože z Karlových Varů přijedeme pozdě v noci a znovu hrajeme už ve čtyři hodiny. Jinak se ale budeme připravovat stejně, jako by šlo o jakýkoli další zápas.

Trenér Filip Pešán

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení