Akademie Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán po finále: Třinec byl o chloupek lepší. Neuznané góly už jsou voda pod mostem

Date of publication Author Ondřej Belák

Třinec - Dřeli, ale nestačilo to. Liberečtí hokejisté se ve finále play-off museli sklonit před Oceláři, kteří sérii ukončili v šestém utkání, když naprosto vyrovnaný souboj rozhodli v závěru řádné hrací doby. Tygři prožili další senzační sezónu, přesto je pohltilo obrovské zklamání. "Někdy je člověk nahoře, jindy zase dole. Když si vezmu kolegy, kteří do posledních kol bojovali o udržení se v extralize, myslím si, že se mi mohou smát, že tu prožívám nějaké emoce ve finále," hodnotí s nadhledem Filip Pešán.

Šestý zápas série byl znovu velice vyrovnaný. Co rozhodlo o úspěchu Ocelářů?
Rozhodly detaily. My jsme dnes nedokázali od modré čáry propálit kotouče do brány, což Třinec udělal. Dali jsme jen dva góly a soupeř tři. Celá série byla o tom, kdo schová tu jednu šťastnou střelu gólmanovi před očima. Dnes to byl Třinec.

Zdálo se, že v průběhu celé série Třinečtí přece jenom drželi o trošku delší konec provazu.
Myslím si, že o malinký kousek byl soupeř lepší. My jsme začali dobře hrát minulý zápas, stejně jako dnes. Štěstí se už nedoklonilo k nám, avšak netvrdím, že Třinec vyhrál šťastně! Vyhrál zaslouženě.

Jak se z velkého zklamání celý tým bezprostředně po konci utkání oklepává?
Špatně. Samozřejmě, jsou to věci, které ke sportu i k životu patří. Někdy je člověk nahoře, jindy zase dole. Když si vezmu kolegy, kteří do posledních kol bojovali o udržení se v extralize, myslím si, že se mi mohou smát, že tu prožívám nějaké emoce ve finále. Měly by to být příjemné emoce, ale jak se hodí buly, chcete vyhrát, ať už hrajete o udržení či o mistra. Naštěstí jsme letos měli tak parádní sezónu, že jsme si dovolili hrát o titul.

"Série rozhodují malinkaté věci"

Marek Kvapil do Třince vůbec nepřiletěl. Zkrátka to nešlo?
Marek Kvapil měl zdravotní problém. Než mít indisponovaného Kvapila, radši jsme nasadili stoprocentního Dominika Lakatoše, jenž nám dneska výrazně pomohl k tomu, abychom zápas zvládli. Bohužel se tak nestalo.

Dá se říct, že to znovu bylo vaše klasické utkání v semifinále a finále. Často jste vedli, ovšem nechávali jste si skóre neustále vyrovnávat. Nebyla to trošku kudla do zad?
Trošku ano. Na druhou stranu jste sám viděl, že jsme tady byli ve čtvrtém zápase horší a vyhráli jsme ho v prodloužení. Poté jsme podle mě byli daleko lepší doma, nicméně ve druhém overtimu jsme duel prohráli. Dnes to bylo pade na pade. Série rozhodují takové malinkaté věci, jako skrytá střela. Třinec asi potvrdil, že byl v celé sérii o ten chloupek lepší.

"Ještě bych dva dny vydržel"

V pátém zápase se zdálo, že jste vstřelili branku na 3:1, neplatila ale pro zákrok Ládi Šmída. Kdyby ta situace byla uznána, zřejmě to mohlo být celé úplně jinak...
Jestli naše neuznané góly měly či neměly platit, to už je voda pod mostem. Dnes jsme sázeli na to, že využijeme nějakou přesilovku a dáme v ní rozhodující gól. Bohužel jsme žádnou početní výhodu nedostali.

Ve třetí části to vypadalo, že už zápas spěje ke třetímu prodloužení v řadě. Nebylo to z hráčů cítit?
Na prodloužení jsme byli nachystaní stejně, jako domácí tým. Soupeř dostal kotouč na bránu, zatímco my jsme to několikrát mohli od modré propálit, jenže to padalo vedle. Roth to trefil parádně pod horní tyčku, tím se zápas rozhodl.

Cítíte zároveň trošku úlevu, že už je po dlouhé sezóně konec?
Myslím, že bych to ještě ty dva dny vydržel... (úsměv)

Co vás teď bude čekat?
Nevím. Jsem rád, že jsme tady letadlem a nepojedeme šest hodin domů, což by nás asi všechny zabilo. Děkuji majiteli, že nám sem umožnil letět a budeme brzo doma. Plán nemám, protože jsem myslel, že zítra ještě budeme mít trénink.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení