Akademie Bílí Tygři Liberec

Finále startuje! Dvacítka začne doma ve středu od 17:00

Date of publication Author Kryštof Rossmann, Jonáš Majtyka

Liberec - Dlouho očekávaná chvíle je tady, pod Ještědem se i třetí rok v řadě bude bojovat o zlato. Po předchozích dvou taženích A-týmu se tentokrát dostalo i na kategorii U20, která se díky fantastickým výkonům v play off probojovala až před samotný vrchol sezony. Přijďte naše mužstvo podpořit! Série startuje už ve středu od 17:00.

Rozpis zápasů

Finále 1/ 4. dubna 17:00: Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno (Svijanská Aréna)
Finále 2/ 7. dubna 12:30: HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec
Finále 3/ 8. dubna: HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec (případné)

Není přitom náhodou, že tým okolo Tomáše Nezbedy proplul soutěží až takto daleko. Před nadstavbovou částí se totiž hráči vrátili do "svých" kategorií, čímž se ve dvacítce objevili i hráči, kteří standardně působili v Benátkách nad Jizerou.

I když našemu celku chvíli trvalo, než se sehrál, v posledním kole nadstavby dokázal obrat o postup ve vzájemném zápase pardubické Dynamo. V prvním kole proti Tygrům stanuli kladenští Rytíři, které táhla hlavně dvojice Petr Patyk - Tomáš Vildumetz.

Defenziva Liberečanů ale oba zmiňované pečlivě hlídala a díky ofenzivní smršti na druhé straně Severočeši slavili postup. Pak přišel ještě tvrdší oříšek v podobě plzeňských indiánů, kteří skončili po základní části jen těsně druzí.

Série se od semifinále hrála pouze na dva vítězné zápasy, což našemu celku částečně pomohlo, sérii po dvou výhrách 3:2 a 3:0 ukončil v nejkratším možném termínu. Skvělým výkonem se prezentoval Matěj Žajdlík, jenž ničil jednoho soupeřova střelce za druhým, teď ale přijede vítěz základní části i nadstavbové skupiny - brněnská Kometa. A bude to ten nejtěžší kalibr ze všech.



Brněnští junioři po posledním odehraném kole základní části obsadili nejvyšší pozici. Cestu za pomyslnou „Prezident’s trophy“ ovšem neměli zcela jednoduchou, až do poslední chvíle se totiž o první místo přetahovali s Plzní a Pardubicemi. Důležitý souboj přišel pro moravský tým 20. ledna, kdy se v přímém souboji o čelo utkal s Indiány. Brňané v tomto utkání zvítězili 4:1 a ve zbývajících třech zápasech už si vedení v klidu pohlídali. V nadstavbové skupině A si poté Kometa celkem bez problémů zajistila účast play-off a po velké bitvě se zbývajícími třemi postupujícími opět obsadila první místo.

V základní části neměla Kometa ve svém středu žádnou výraznější individualitu. Vždyť nejproduktivnější hráč týmu Radim Ferda obsadil v bodování celé soutěže až dělené dvaatřicáté místo. Brněnská juniorka se podobně jako „A“ tým vyznačuje především vyrovnaností všech útoků, které v průměru střílely téměř čtyři góly na zápas. Dalším důležitým faktorem byla disciplína, v tabulce slušnosti obsadila Kometa s nejmenším počtem trestných minut první pozici.

Cesta do finále se v podání týmu z druhého nejlidnatějšího města České republiky obešla bez problémů. Ve čtvrtfinále si Kometa poradila se svým rivalem ze Sparty poměrem 3:0 na zápasy a po celkem hladkém průběhu série se mohla radovat z postupu mezi nejlepší čtyři týmy. Ve druhém kole poté narazila na Hradec Králové, který rovněž vyřadila v nejkratším možném čase, když obě dvě utkání vyhrála 5:2.

V boji o titul vyzve Brno právě Bílé Tygry. Soupiska Komety budí patřičný respekt a svěřence trenéra Valdemara Jiruše tak nečeká vůbec jednoduchý soupeř. Moravany v play-off bodově táhne především dvojice Tomáš Havránek-Luboš Horký, v kádru najdeme ale i třeba mladé reprezentanty Karla Pláška, Vojtěcha Střondalu, či Adama Gajarského. Bránu našeho soupeře poté hájí zatím nejlepší gólman vyřazovacích Lukáš Dostál, jenž v srpnu minulého roku vychytal české „osmnáctce“ druhé místo na Memoriálu Ivana Hlinky.

Zajímavé je, že brněnští junioři zatím prožívají totožnou cestu v play-off, jako zažilo „áčko“ Komety při své zlaté jízdě minulou sezónu. V prvním kole narazili na Spartu, v semifinále na Hradec Králové a ve finále na Bílé Tygry. Nám nezbývá než doufat, že své vzory nenapodobí úplně a ze zlatých medailí se budou radovat liberečtí mladíci.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení