Akademie Bílí Tygři Liberec

Gólmanská příprava v Říčanech? Pilování techniky i hokej tři na tři

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Dřina, ale i zábava. Přesně tak vypadají pravidelné středeční tréninky tygřích gólmanů v Říčanech. Už během přípravy na suchu totiž každý týden vyrážejí liberečtí brankáři pilovat své specifické dovednosti.

Jaký důvod měla smečka maskovaných Bílých Tygrů k této neobvyklé speciální přípravě? "V Liberci každý den přemýšlíme nad tím, jak být ještě lepší, co by nás mohlo posunout. Tohle jsme s trenérem brankářů Martinem Láskou vymysleli někdy na konci sezóny, protože jsme hledali souvislosti, proč loňský začátek sezony nebyl moc dobrý. Společně nás napadlo tohle," vysvětluje brankářská jednička Bílých Tygrů Roman Will.

Speciální tréninkové jednotky však nejsou určený pouze pro gólmany A-týmu. Kromě nich se do přípravy zapojují i brankáři z Benátek a zástupci Tělovýchovné jednoty Bílí Tygři Liberec, tedy tygří mládeže. S Romanem Willem a Markem Schwarzem tak ve středu trénovali Matěj Žajdlík, Lukáš Hosnedl, Lukáš Pařík nebo teprve třináctiletý Štěpán Vopravil.

"Kromě gólmanů z áčka a Benátek se snažíme brát vždy dva brankáře z mládeže, které vybíráme například i podle toho, jak zvládají školní povinnosti," vysvětluje s úsměvem Martin Láska, trenér brankářů, který má středeční tréninky na starost. Cílem této přípravy je především pilování brankářské techniky a různých detailů.

Pro mladičkého Štěpána Vopravila byl trénink na ledě po boku Romana Willa a Marka Schwarze kromě zpestření také velkým zážitkem. "Je to pro mě velká zkušenost. Můžu se od nich hodně naučit," vysvětluje třináctiletý brankář s úsměvem.

Podívejte se sami v povedené reportáži, jak vypadá speciální tréninková jednotka tygřích gólmanů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení