Akademie Bílí Tygři Liberec

Hokejový víkend třetí třídy: Poprvé na velkém kluzišti!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Třetí třída má za sebou náročný hokejový víkend. V sobotu nastoupila v minihokeji proti Varnsdorfu, v neděli pak sbírala první zkušenosti na velkém kluzišti, když porazila Turnov a Hradec Králové.

Na úvod hokejového víkendu se třeťáci představili doma proti Varnsdorfu. V souboji se severočeským soupeřem si počínali velmi dobře a na ledě dominovali. Z dvojutkání nakonec malí třeťáci vyšli vítězně.

Trenér Martin Bouška o dvojutkání s Varnsdorfem:

"Rád bych naše Tygry za jejich sobotní výkony pochválil. V utkání jsme byli jasně lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. I kluci, kteří potřebují více bruslit a více se prosazovat, se v dvojutkání předvedli ve velmi dobrém světle."

V neděli vyrazila tygří smečka do Turnova k dvojutkání v minihokeji, které se jí však nevydařilo výsledkově ani herně. Ve stejný den čekala pro změnu doma proti Turnovu malé třeťáky pořádná zkouška - první utkání na velkém kluzišti! Tygřata ročníku 2010 nastoupila proti o rok starším hokejistům a v úvodu bylo znát, že si na velký led teprve zvykají. Přesto hrozivé skóre z úvodu 1:5 otočili a nakonec se radovali z výhry 7:6.

Trenér Libor Daněk o prvním utkání 3. třídy na velkém kluzišti:

"Před utkáním jsme se sešli o něco dříve, než je obvyklé. Na naše Tygřata čekala spousta novinek, které se zápasy na velkém kluzišti souvisejí, jako třeba jiné střídání, pravidla a pozici na hřišti. Kluci se s tím ale poprali velmi statečně a předvedli velmi dobrý výkon. Vítězství pro ně bylo takovou třešničkou na dortu."

Prakticky vzápětí naskočil stejný tým také proti Hradci Králové, kdy se již Tygrům na velkém kluzišti dařilo mnohem více. Smečka třeťáků se mohla opřít o skvělou koncovku a nakonec si s chutí zastřílela, když proti Mountfieldu zvítězila vysoko 14:3.

Trenér Libor Daněk o prvním utkání 3. třídy na velkém kluzišti:

"Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a využili jsme dobrou koncovku našich Tygrů. I přes vysoký výsledek byl přitom zápas herně velmi vyrovnaný a jako klíčový faktor se ukázal skvělý výkon našich brankářů. Rád bych naše Tygry za jejich výkony velmi pochválil."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení