Akademie Bílí Tygři Liberec

Home Credit Arena má nové mantinely. Prim hraje bezpečí hráčů

Date of publication Author Klub

Liberec - Home Credit Arena doznala v průběhu posledních týdnů velmi výrazné změny. Proběhla zde totiž instalace nových mantinelů, které zaručí všem aktérům hokejových utkání vyšší míru bezpečí.

Kdo zavítal v posledních týdnech do Home Credit Areny, musel se pořádně divit. Nejen, že zde po skončení sezony 2021/22 chyběla tradiční ledová plocha, ve zmíněném období se zde nenalézaly ani hokejové mantinely. Důvod je prostý - v období mezi sezonami došlo k jejich kompletní obměně.

Původní pevné mantinely, které jste mohli vídat již od otevření Home Credit Areny, nahradilo moderní bezpečnostní hrazení. Na rozdíl od starých mantinelů jsou nové mantinely o něco nižší, naopak na ně navazující ochranné plexisklo tento rozdíl ve výšce dorovnává. A co je důležité, celá konstrukce tvoří elastický celek. V případě tvrdého nárazu tak dochází k jeho prohnutí, čímž tlumí střet a s ním související potenciální riziko zranění.


Nové hrazení splňuje veškerá kritéria tak, jak je vyžadují pravidla ledního hokeje. Právě využívání moderních bezpečných mantinelů je navíc jedním z požadavků pro získání licence na účast v extralize. Jinými slovy, elastické mantinely jsou od ročníku 2022/23 povinným prvkem na všech extraligových stadionech.

Celá rekonstrukce, kterou zajišťovala certifikovaná společnost, jež tímto způsobem zajišťuje mantinely pro většinu extraligových klubů, s sebou nese výrazné náklady. Samotné pořízení nového hrazení znamenalo investici ve výši přibližně 5 milionů korun. Nutno je však také přičíst související výdaje, jako je realizace nového reklamního plnění na mantinelech a plexiskle.

Jak se však již ukázalo na mezinárodní scéně, nové hrazení prokazatelně plní svůj účel a napomáhá chránit zdraví všech hráčů. Jeho zavedení tak je pro hokej jednoznačným krokem správným směrem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení