Akademie Bílí Tygři Liberec

Hořký konec dvacítky. Ve čtvrtfinále MS nestačila na Spojené státy

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká hokejová reprezentace do 20 let nenavázala na loňskou jízdu do bojů o medaile a na letošním světovém šampionátu skončila ve čtvrtfinále. U jediné branky Čechů proti Spojeným státům asistoval Jan Jeník.

Čtvrtfinále mistrovství světa do 20 let přineslo řadu překvapení. Domácí Kanada vypadla s Finskem a zůstane tak bez medaile, dosud neporažení Švédové pro změnu nestačili na Švýcarsko. Zato Čechům se bohužel favorizované Spojené státy americké nepodařilo zaskočit.

Američané si sice počínali aktivněji, nicméně tým trenéra Varadi držel skvěle chytající Dostál. V 12. minutě už byl i český gólman krátký na precizní forhendový blafák Coatese, Spojené státy se tak ujaly vedení. Lauko mohl brzy z brejku srovnat, Primeau si však s jeho pokusem poradil.

Skóre se tak znovu měnilo až ve druhém dějství. Český obrana zaspala a Josh Norris rázem ujížděl po přesném pasu zcela sám na brankáře. Rozjetý forvard nakonec přesnou ranou nad beton prostřelil Dostála. Snížit se snažil Šalda, jeho dělovku ale se štěstím vytěsnil špičkou hole americký brankář.

Úvod třetí třetiny se nesl ve znamení marného boje Spojených států s gólmanem českého týmu. Přesto se Češi ještě dostali do hry. V přesilové hře předložil Jeník puk Nečasovi, ten našel v mezikruží Kauta a po přesné ráně to rázem bylo pouze o gól.

Česká dvacítka se snažila srovnat, nicméně na Primeaua už znovu nevyzrála. Zato v poslední minutě pečetil na konečných 3:1 pro Spojené státy Chmelevski a definitivně překazil české naděje.

Cesta juniorského výběru šampionátem tak končí před branami semifinále. Na rozdíl od loňského výběru trenéra Pešána si letos Češi ani s trojicí Tygrů Janem Jeníkem, Kryštofem Hrabíkem a Matějem Pekařem o medaile nezahrají, čekání na cenný kov se minimálně o rok protáhne.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení