Akademie Bílí Tygři Liberec

Hrabík a Jeník v nominaci české dvacítky na turnaj ve Švédsku

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Českou hokejovou reprezentaci do 20 let čeká koncem srpna turnaj ve Švédsku a ani tato akce národního týmu se neobejde bez Bílých Tygrů. V nominaci jsou útočníci Kryštof Hrabík a Jan Jeník, další trio hráčů najdeme mezi náhradníky.

Od pátku 24. srpna do neděle 26. srpna čeká českou dvacítku nabitý turnaj ve Švédsku. Tým trenéra Varadi zde změří síly s nejsilnějšími evropskými soupeři - s domácími Švédy, s Ruskem a s Finskem. Realizační tým se sice již na rozdíl od posledního dvojzápasu s Finy nebude moci spolehnout na hlavní juniorská esa, jako jsou Nečas, Chytil, Zadina či Kaut, přesto zamíří na sever Evropy s nabitým kádrem.

Chybět nebudou Bílí Tygři Jan Jeník a Kryštof Hrabík, kteří si již letos za dvacítku zahráli v přípravném dvojutkání se Švýcarskem i s Finskem. Zatímco proti výběru země helvétského kříže se Češi blýskli dvěma výhrami, proti Finům se už pořádně zapotili. V prvním zápase dokonce schytali výprask 3:9, v odvetě už si naopak vedli mnohem lépe a zvítězili 5:1.

Výrazně se na tom podíleli také Jeník s Hrabíkem, kteří ukázali, že jim spolupráce klape. Jan Jeník si připsal gól a asistenci, Kryštof Hrabík přihrával na Jeníkův gól. Nyní oba dostanou ve velké konkurenci příležitost znovu ukázat své kvality.

Nemusí však jít o jediné dva Tygry, kteří na turnaj zamíří. Mezi náhradníky totiř najdeme další trojici libereckých hráčů, a to konkrétně obránce Jana Bednáře a forvardy Ondřeje Chrtka a Michala Teplého, který v úvodu srpna odehrál s českou osmnáctkou Hlinka Gretzky Cup.

Češi zahájí turnaj v pátek proti Finsku, v sobotu narazí na Rusko a v neděli uzavřou své učinkování ve Švédsku proti domácímu výběru. Jak si v této tvrdé konkurenci povedou?

Nominace českého týmu

Brankáři: Lukáš Dostál (Kometa Brno), Tomáš Vomáčka (Lincoln, USHL).
Obránci: David Kvasnička (Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Michael Gaspar (Litoměřice), Radim Šalda (Hradec Králové), Daniel Bukač (Brandon, WHL), Dalimil Mikyska (Kometa Brno), Martin Hugo Haš (Tampere, Finsko).
Útočnici: Jakub Pour, Petr Eret (oba Plzeň), Jakub Lauko (Chomutov), Ostap Safin (Saint John, QMJHL), Karel Plášek (Kometa Brno), Ondřej Machala (Pardubice), Kryštof Hrabík, Jan Jeník (oba Liberec), Jáchym Kondelík (Muskegon, USHL), Jan Hladonik (Třinec), Matyáš Svoboda (Sioux City, USHL), Jan Kern (Dubuque, USHL), Jaromír Pytlík (Vítkovice).

Náhradníci

Brankáři: Jakub Škarek (Lahti, Finsko), Daniel Dvořák (Hradec Králové), Dominik Pavlát (Chomutov).
Obránci: Ondřej Buchtela (Litoměřice), Jan Dluhoš (Zlín), Filip Bernáth (Karlovy Vary), Matyáš Zelingr (Kladno), Jan Bednář (Liberec), Tomáš Dajčar (Quebec, QMJHL), Josef Myšák (Austin, NAHL).
Útočníci: Marek Škvrně (Kelowna, WHL), Matěj Blümel (Waterloo, USHL), Ondřej Chrtek (Liberec), Jakub Navrátil (Přerov), Petr Čajka (Zug, Švýcarsko), Jaroslav Dvořák, Filip Jirásek (oba Hradec Králové), Michal Teplý (Liberec), Lukáš Rousek (Sparta Praha), Oscar Flynn (Mladá Boleslav), Adam Kalaj (TUTO Turku, Finsko), Dan Przybyla (Třinec).

Realizační tým

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Václav Varaďa
Asistenti trenéra: Aleš Krátoška a Patrik Eliáš
Trenér brankářů: Radek Jirátko
Videotrenér: Lukáš Lotko
Lékař: MUDr. Jan Alt
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Václav Vejvoda
Fyzioterapeut: Martin Výtisk

Program turnaje v Örnsköldsviku

Pátek 24. srpna: 15:00 Finsko – Česko
19:00 Švédsko – Rusko

Sobota 25. srpna: 12:30 Česko – Rusko
16:30 Švédsko – Finsko

Neděle 26. srpna: 11:00 Rusko – Finsko
14:30 Švédsko – Česko

Kryštof Hrabík na MS U18

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení