Akademie Bílí Tygři Liberec

Hradecký Radovan Pavlík přichází na hostování do Liberce, opačným směrem míří Marek Zachar

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři reagují na nepříznivou sérii prohraných zápasů první změnou v hráčském kádru. V rámci vzájemného hostovaní změní své působiště dva rychlonozí křídelní útočníci. Do Liberce z Hradce Králové přichází Radovan Pavlík a opačným směrem zamíří Marek Zachar.

Dva nejrychlejší hráči posledních dvou extraligových ročníků (v anketě „Extraligová Nej“) si dle dohody obou klubů vymění svá působiště do 31. ledna 2021. Pro oba hráče to bude premiérová zkušenost v jiném extraligovém klubu.

Vyjádření sportovního manažera Patrika Augusty

„V současné situaci hledáme impulsy, jak pomoci týmu i jednotlivým hráčům, kterým se v letošní sezóně zatím tolik nedaří. Naskytla se příležitost a domluvili jsme se Hradcem Králové na výměně Marka Zachara a Radovana Pavlíka do konce ledna 2021. Věříme, že tato výměna pomůže hráčům i našemu týmu.“


Profil Radovana Pavlíka

Radovan Pavlík se narodil v Hradci Králové, kde také začal s hokejem. Už v dorostu na sebe upozornil skvělými výkony a vysokou produktivitou a pravidelně dostával reprezentační pozvánky. Pavlík si postupně prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. Vrcholem jeho mládežnické reprezentační kariéry bylo MS dvacítek v sezóně 2017/18, kde si připsal velmi dobrých 6 bodů v 7 utkáních.

První extraligové starty nastřádal v ročníku 2014/15, tedy už ve svých 17 letech. V následujících sezónách si talentovaný forvard získával stále důležitější místo v královéhradecké sestavě, v rámci střídavých startů navíc občas vypomohl také prvoligovým Litoměřicím.

Zlomová byla pro Radovana Pavlíka sezóna 2018/19, kdy ve 44 extraligových duelech zaznamenal velice slušných 24 bodů! Na startu sezóny mu přitom bylo stále pouze 19 let. Odměnou byly pro Pavlíka i pozvánky do reprezentačního áčka, kde doposud odehrál 8 zápasů. V ročníku 2019/20 na své kvalitní výkony navázal a už ve 20 letech si dokonce v Hradci Králové vysloužil roli asistenta kapitána.

Nyní se Radovan Pavlík chystá na první extraligové angažmá mimo Hradec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení