Akademie Bílí Tygři Liberec

Hru ve druhé lajně si užívám, říká Adam Najman

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Svěřenci trenéra Patrika Augusty nestačili na Olomouc a prohráli těsně 1:2. Utkání nabídlo první gól až ve druhé polovině druhé třetiny, kdy se podařilo skórovat Dávidu Grígerovi po přihrávce Adama Najmana z rohu hřiště. „Příště nám přesilové hry opět pomůžou k vítězství,“ doufá mladý útočník s číslem 71.

Jak se za těsným utkáním ohlížíš?
Myslím si, že jsme byli dvě třetiny lepší, ale neproměnili jsme žádné šance. Nevyšel nám začátek třetí periody a bohužel jsme už utkání nezvrátili na naši stranu.

Liberec je ve statistikách druhým nejlepším týmem v přesilovkách, proti Olomouci se ale nepodařilo proměnit ani jednu. Bylo toto i jeden z klíčových faktorů neúspěchu?
Určitě měly neproměněné přesilovky vliv na výsledek. Jsou zápasy, kdy musíme početní výhody využívat a zápasy, kdy nevyjdou. Duel proti Olomouci byl jedním z nich. Doufám, že příště nám přesilové hry pomůžou k vítězství.

Delší dobu nastupuješ ve druhé formaci s Dávidem Grígerem a Adamem Musilem, jak se ti se zkušenějšími hráči hraje?
Hraje se mi s nimi parádně. Já si hru ve druhé lajně užívám. Kluci mi radí, říkají, co mám dělat a jak se mám zlepšit. Já se jim to snažím vracet. Je to super zkušenost.

Byl jsi hlavním strůjcem jediné gólové akce. Jak bys ji ze svého pohledu popsal?
Naskočil jsem ze střídačky a vzal si puk. Věděl jsem, že jedu jen proti obránci, ale neměl jsem rychlost, abych se do branky natlačil sám, a tak jsem ji objel. Naslepo jsem nahrál Dávidu Grígerovi, který puk zametl parádně do brány. Jsem rád, že jsem asistoval.

Dávid Gríger o přihrávce Adama Najmana:

„Adam Najman mi krásně nahrál a já jsem správně trefil kotouč. Naštěstí to tam spadlo. V konečném výsledku, bohužel, tento gól nic nevyřešil.“


Posledních několik zápasů skončilo s těsnými výsledky. Začíná to být příprava na play off?
Určitě ano. Vnímáme, že se play off blíží a chceme se na vyřazovací část kvalitně připravit. Doufáme, že příští zápasy budou s lepším koncem pro nás.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení