Akademie Bílí Tygři Liberec

I po vyrovnání Vítkovic jsme měli hlavy nahoře, hlásí premiérový střelec Klapka

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec – Druhá adventní neděle přinesla pod Ještěd vítězství za dva body, na kterém se gólově podepsali čtyři různí Tygři. Po bezbrankové první třetině Liberce zavelel k obratu v přesilové hře svou premiérovou trefou v extralize Adam Klapka. „Můj úkol je clonit gólmanovi a dorážet všechny odražené puky, což se dnes vyplatilo“, říká po zápase s Vítkovicemi mladý útočník.

Jak hodnotíš dnešní utkání?
První desetiminutovku jsme začali poměrně dobře, dalších deset minut ale bylo horších. V kabině jsme si potom důrazně řekli, co máme zlepšit a od našeho prvního gólu už jsme hráli to, co jsme chtěli. I když Vítkovice vyrovnaly na 3:3, stále jsme měli hlavy nahoře.

Jaké jsi měl pocity po prvním extraligovém gólu, myslíš si, že byla hodně důležitá tvoje aktivita?
Už když jsem byl na Slavii, snil jsem o první trefě v extralize a jsem rád, že se mi to povedlo. Hlavně jsem ale rád za to, že jsme vyhráli. Už v předešlých zápasech jsem měl dost šancí, které bych měl proměňovat a dnes to konečně vyšlo.

Po nahrávce z otočky od Jaroslava Vlacha ses ocitl sám před gólmanem Stezkou, kolik chybělo k tvému případnému druhému gólu v zápase?
Myslel jsem si, že to bude jasný gól, protože jsem byl sám před brankářem a rychle jsem se zorientoval. Měl jsem ale být trpělivější, s kotoučem si víc pohrát a až pak střílet.

Jak prožíváš tohle období, kdy se ti daří a dostáváš větší prostor na ledě?
Samozřejmě jsem za tuhle šanci moc rád a kdybyste se mě na to zeptali před sezonou, moc bych tomu nevěřil. Snažil jsem se na sobě pracovat a doufám, že se zlepší i týmové výkony, to je pro mě hlavní. Jsem moc rád za tuhle příležitost, můj úkol je clonit gólmanovi, dorážet všechny odražené puky a to se dnes vyplatilo.

Trenéru Patriku Augustovi zafungoval tah se střídáním brankářů, byl to pro vás důležitý impuls?
Jarda rozhodně nechytal špatně, byly to smolné góly, za které moc nemohl. Oba gólmani jsou kvalitní a věřím jim, proto v týmu Bílých Tygrů také jsou. Trenér se tak ale rozhodl a později se to ukázalo jako dobrý impuls, který nám rozhodně pomohl.

Gólová radost Adama Klapky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení