Akademie Bílí Tygři Liberec

I šťastnější góly jsou někdy potřeba, říká Kolmann po Vítkovicích

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři uzavřeli základní část před domácím publikem vysokou výhrou 6:1 nad Vítkovicemi. Vůbec poprvé v této sezóně tak dokázali svému soupeři vsítit více jak čtyři branky! Do utkání zasáhl i Petr Kolmann, jenž se do základní sestavy vrátil po bezmála dvouměsíční absenci a uvedl se vstřeleným gólem.

Svůj poslední zápas za Bílé Tygry odehrál Petr Kolmann 16. ledna, poté následoval vinou zranění měsíční výpadek ze zápasového rytmu. Do dalšího soutěžního utkání zasáhl 22. února, ovšem zatím pouze v dresu Benátek nad Jizerou. Kvůli absenci Jana Štibingra ale po bezmála dvou měsících opět naskočil i v hlavním týmu Liberce. Po zranění jsem odehrál pět utkání v Benátkách a určitou porci minut jsem tam dostával. Určitě mi to pomohlo po herní stránce, ale i co se kondice týče,“ říká liberecký bek k harmonogramu svých posledních tří týdnů.

Severočechům se také vůbec poprvé v této sezóně podařilo nadělit svému sokovi více jak čtyři branky. Při výhře 6:1 proti Vítkovicím se Petr Kolmann blýskl gólem, jenž byl posléze i vítězným. „Adam Klapka mi poslal nahrávku přímo na střelu z první, nebylo nad čím přemýšlet,“ komentoval svoji premiérovou trefu v této sezóně urostlý obránce.

Hned o půlku branek se navíc postarali obránci. Společně s Kolmannem se trefili i Mislav Rosandič a Michal Ivan. „Proti Vítkovicím jsme dali dva možná trochu šťastnější góly od modré a to rozhodlo zápas. I to je ale někdy potřeba,“ popisoval bek Bílých Tygrů. „Doufejme, že nám výhra proti Vítkovicím dostatečně zvedla sebevědomí. Tolik gólů jsme nedali za celou sezónu a věřím, že si hráči začnou více věřit v zakončování,“ reagoval na gólovou nadílku hlavní trenér Patrik Augusta.

Patrik Augusta o duelu proti Vítkovicím
Jsme rádi, že jsme poslední utkání základní části zvládli velmi dobře. Pomohly nám rychlé góly na začátku. Zápas jsme odehráli velmi dobře a teď se pečlivě nachystáme na pátek.

I poslední kolo základní části Tipsport extraligy výrazně ovlivňovalo konečné pozice jednotlivých týmů v tabulce. Jako tygří soupeř pro předkolo play-off byla ve hře jak Kometa, tak Olomouc či Mladá Boleslav. Liberečtí hokejisté se nakonec střetnou s Brnem. „Kometa je těžký soupeř. V play-off už si ale nevyberete, všechny týmy jsou velmi kvalitní. Pro postup dál rozhodně uděláme všechno,“ burcuje před vyřazovací částí Petr Kolmann.

Bílí Tygři vstoupí do play-off s téměř kompletní základní sestavou, navíc se velmi pozitivně jeví zdravotní stav Dávida Grígera. „Už začal trénovat, takže věřím, že s ním do vyřazovací části budeme moct počítat,“ komentoval jeho možný návrat do ostrého zápasu Augusta.


Petr Kolmann při rozehrávce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení