Akademie Bílí Tygři Liberec

Jak ovlivní organizační změny sportovní třídy? Nově devítka, pětka do základny

Date of publication Author Redakce

Liberec - Příští rok přinese jednu velkou změnu v organizaci sportovních tříd. Nově přibude jako nejstarší stupínek před dorostem devátá třída, která zároveň přeřadí pátou třídu pod základnu. Hlavními trenéry zůstanou Vojtěch Fiala a Ctibor Jech.

Organizační změny se nedotkly jen akademických celků, které nově budou mít označení U20 – pro juniory a U17 pro dorost, ale také sportovních tříd. Ty nově dostanou pro mladé naděje jeden rok navíc, protože vznikne devátá třída, která bude kopírovat postup hokejistů na základní škole. Mezi sportovní třídy tak budou příští rok spadat kategorie U15 (devátá třída), U14 (osmá třída), U13 (sedmá třída) a U12 (šestá třída).

Naopak pátá třída bude přeřazena do tygří základny. Změny se dotkly i trenérských týmů. Devátou a osmou třídu povede hlavní trenér sportovních tříd Vojtěch Fiala, asistovat mu přitom budou Libor Daněk a Jakub Ficenec. U sedmé a šesté třídy obnoví spolupráci duo Ctibor Jech - Václav Lacek.

Vojtěch Fiala o reorganizaci sportovních tříd:

„Struktura zní nově, ale ve finále se vše pouze posunulo o jeden ročník nahoru. Týmy budou hrát ve stejném složení i nadále. U deváté třídy, která nově vznikla, vidím jako bonus, že budou moct dospět biologicky zpomalení kluci předtím, než se přesunou do dorostu.“


Devátá a sedmá třída budou hrát skupinu celorepublikové soutěže, šestou a osmou třídu čekají zápasy v rámci kraje.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení