Akademie Bílí Tygři Liberec

Jak se daří mládeži? Boduje hlavně starší dorost

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Všechny mládežnické celky odehrály stejně A-tým první čtvrtinu soutěže, jak se jim daří? Odpověď naleznete uvnitř článku. Ten je doplněn i o několik maxim, kterých naši mladí Tygři v dosavadním průběhu soutěží docílili.

JUNIOŘI, 16. příčka, 14 bodů

Junioři nevkročili do sezóny pravou nohou. I přestože z úvodních pěti ligových zápasů vybojovali devět bodů, následně přišel výsledkový útlum. Předvedený herní projev nebyl nikterak špatný, nicméně Tygři přidat další výhry dokázali pouze zřídka. Nepříznivou sérii přerušila až reprezentační přestávka.

Téměř dva týdny měli svěřenci Valdemara Jiruše na trénink a odpočinek, přičemž trenér nepřestává doufat v návrat formy. „Mužstvo má charakter a věříme, že nás čekají lepší časy. Jsou to mladí kluci, musejí pochopit, že se hraje celých šedesát minut, že je za vším strašně tvrdé dřiny, odříkání a kritiky. My se momentálně kritizovat musíme, také se musíme poučit z chyb. Věříme tomu, že nás čekají lepší zítřky," hodnotil úvodní čtvrtinu soutěže Valdemar Jiruš.

Turský blokuje ránu

STARŠÍ DOROST, 3. příčka, 39 bodů

Druhá nejstarší mládežnická kategorie našeho celku je, co se postavení v tabulce týče, vůbec tou nejúspěšnější. Ve skupině střed NOEN Extraligy staršího dorostu jí totiž patří hned třetí příčka. Do konce základní části zbývá ještě osm zápasů.

Svěřenci trenéra Jiřího Kudrny si určitě budou chtít vydobýt co nejlepší výchozí pozici a pokusit se dotáhnout bodovou ztrátu na vedoucí Hradec Králové (46 bodů) a Pardubice (45 bodů). Oproti lídrům tabulky má naše mužstvo ještě jeden zápas k dobru.

Starší dorostenci se radují

MLADŠÍ DOROST, 6. příčka, 23 bodů

Mladší dorost od začátku sezóny celkem pravidelně střídá výhry s prohrami. Postupová čtyřka mu zatím uniká o dva body. Liberecké příznivce však může potěšit, že v posledních třech soutěžních duelech neztratili dorostenci ani bod a co víc, prezentovali se velmi přesvědčivými výkony.

Tábor rozstříleli vysoko 9:2, Pardubice porazili 4:2 a Slavii nedali šanci, když na domácím ledě zvítězili 6:1. Do konce základní části však zbývají poslední čtyři kola, ve kterých budou na hráče z města pod Ještědem čekat velmi těžké boje. Vyzvou postupně Brno, České Budějovice, Jihlavu a Žďár nad Sázavou.

Miloslav Adamec je poslední hráč

OSTATNÍ KATEGORIE

Sportovní třídy zažívají vydařené období, úspěšní jsou jak páťáci a šesťáci v lize mladších žáků, tak osmáci i sedmáci v soutěži starších. Výbornými výsledky se prezentuje také mladší dorost "B", kam se přesunula většina loňských mistrů osmých tříd. Dokáže během aktuální sezóny jedna z kategorií vybojovat mistrovský titul?

MAXIMA MLÁDEŽNICKÝCH CELKŮ

K úplnosti článku nám chybí nejúspěšnější počiny všech mládežnických kategorií. Pojďme se tedy podívat na to, jaké celky byly v jednotlivých položkách nejúspěšnější. Kdo byl nejproduktivnějším hráčem? Kdo si připsal nejvýší vítězství? Kdo naopak největší počet výher v řadě?

Nejvyšší vítězství

Jednoznačně nejdrtivější výhry prozatím docílila pátá třída. Ta si připsala v souboji s Poděbrady hned třiadvacet branek, zatímco sama inkasovala pouze jedinou. Stejný počin se svěřencům trenéra Vojtěcha Fialy povedl i minulou sezónu, během té si dokonce připsali destrukci obrany soupeře v podobě výsledku 25:0.

Nejdelší série vítězství v řadě

I zde dominuje pátá třída. Ta si totiž připsala devět vítězství v řadě. Neprohrála od 18. září, kdy padla v souboji s Mladou Boleslaví. Během dlouhé série navíc hned osmkrát docílila deset vstřelených branek, což je fantastický počin!

Miloslav Adamec je poslední hráč

Nejproduktivnější hráč

V této statistice se nejlépe daří útočníkovi staršího dorostu Ondřeji Chrtkovi. Ten měl opravdu vynikající vstup do sezóny a během osmnácti střetnutí se prosadil hned patnáctkrát, přičemž devětkrát navíc připravil gólovou akci svým spoluhráčům. Bude zajímavé sledovat, jestli si výkonnost udrží až do konce ročníku nebo zdali ho dokáže jiný liberecký mládežník předběhnout.

Všechny zajímavosti a výsledky naleznete na mládežnickém webu Ondřej Chrtek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení