Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Hampl v nominaci české U18 pro přípravný dvojzápas se Švýcarskem

Date of publication Author Redakce

Liberec - Českou hokejovou reprezentaci do 18 let čeká v závěru července přípravný kemp s dvojutkáním proti Švýcarsku. Trenér Karel Beran s asistentem Milanem Plodkem do svého výběru zvolili také tygřího beka Jana Hampla.

Národní tým do 18 let má za sebou první přípravný kemp. Před jedním z vrcholů sezony, kterým je v průběhu srpna tradiční Hlinka Gretzky Cup, čeká tento výběr už pouze jeden společný kemp, který se uskuteční od 19. do 25. července ve švýcarském Romanshornu. Kromě přípravy se také dvakrát utkají s domácí reprezentací do 18 let.

V nominaci českého týmu najdeme jednoho tygřího zástupce, a to konkrétně obránce Jana Hampla. Urostlý bek nastupoval v minulém ročníku především v juniorce, v 17 letech už má za sebou ovšem také šest startů v Chance lize v dresu Benátek nad Jizerou. Náhradníky pak jsou Pavel Čajan, Jan Cikhart, Vojtěch Jiruš a Filip Kovář.

Výraznou stopu však má Liberec také mezi trenéry. Asistentem Karla Berana je Milan Plodek, hlavní kouč tygří juniorky. Pro něj půjde o vůbec první zápasovou zkušenost na lavičce jakékoliv kategorie národního týmu.

Zápasy proti Švýcarsku odehraje česká osmnáctka v úterý 23. července a v sobotu 24. července. Jak se našim mladíkům v přípravě na Hlinka Gretzky Cup povede?

Nominace U18 na kemp ve Švýcarsku

Brankáři: Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík (Třinec).

Obránci: Jan Hampl (Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), Dominik Vacík (Mladá Boleslav), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Marek Bláha (Sparta Praha), Daniel Malák, Vladimír Kremláček (oba Plzeň), Michal Hrádek (Pardubice).

Útočníci: Štěpán Macháček, Pavel Matěj (oba Třinec), Jan Myšák (Litvínov), Ivan Ivan (Vítkovice), Tomáš Chlubna (Jihlava), Tobiáš Handl (Olomouc), Michal Gut (Chomutov), Michal Simon (Mladá Boleslav), Pavel Novák (České Budějovice), Jakub Malý (Kometa Brno), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Dominik Binias (Fribourg-Gottéron, Švýcarsko).

Realizační tým

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Karel Beran
Asistenti trenéra: Milan Plodek a Radim Skuhrovec
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Videotrenér: Jakub Zelenka
Lékař: MUDr. Jan Jandejsek
Kustod: Pavel Štechmüller

Program zápasů (Romanshorn)

Úterý 23. července:
18:30 Švýcarsko – Česko

Středa 24. července:
14:30 Švýcarsko – Česko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení