Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš: Co je potřeba zlepšit? Zapracovat musíme zejména na koncovce a na přesilovkách

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Bílým Tygrům se vstup do nové extraligové sezony příliš nevydařil. Po úvodních dvou kolech mají totiž na svém kontě nula bodů a navíc také nula vstřelených branek. „Šance sice máme, ale když je nevyužijeme, tak je to pak těžké,“ komentuje útočník Jan Ordoš.

Po prohře 0:4 v prvním kole na ledě týmu HC Škoda Plzeň přivítali Tygři v neděli, 16. září, ve své Home Credit Areně HC Dynamo Pardubice. V úvodním zápase před domácími fanoušky však znovu nedokázali skórovat a prohráli 0:2.

„Myslím, že vstup do utkání jsme neměli špatný. Bohužel jsme ale při hře čtyři na čtyři zase poměrně rychle inkasovali. Celý zápas jsme pak trochu tahali za kratší konec. Šance jsme sice měli, ale nedokázali jsme je využít,“ zhodnotil zápas s Dynamem jednadvacetiletý Ordoš.

Tygři vyslali na brankáře Pardubic, Ondřeje Kacetla, celkem 35 střeleckých pokusů. Několik velmi dobrých šancí si vytvořili zejména v závěrečné, třetí části.

„Řekl bych, že ve třetí třetině jsme už hráli spíše tak trochu křečovitě. Šance jsme sice měli, ale když je nevyužijeme, tak je to pak těžké,“ pokračoval Ordoš.

V přípravných zápasech se přitom svěřencům Filipa Pešána střelecky dařilo. Vstřelit totiž dokázali za devět utkání celkem 27 branek.

„V přípravě jsme góly dávali. Kdybych věděl, proč se nám nyní nedaří střelecky prosadit, tak bych vám to řekl. Ale opravdu nevím, proč se nám nedaří vstřelit gól.“

Co je potřeba do dalších zápasů zlepšit?

„Zapracovat musíme zejména na koncovce a na přesilových hrách. V přípravě se nám třeba přesilovky dařily. Musíme se tedy podívat na video a zanalyzovat si chyby, které jsme udělali. Doufejme, že to bude v nadcházejících zápasech lepší,“ uzavřel Ordoš.

Příští utkání čeká liberecké hokejisty v pátek, 21. září. Sehrají jej přitom na ledě Pirátů z Chomutova, kteří taktéž zatím letos nedokázali bodovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení