Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš po obratu: Šli jsme si za tím celý zápas!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Přestože prohrávali, Tygři nakonec vybojovali vítězství nad Hradcem Králové a připsali si velmi důležité body. Zápas s Mountfieldem byl přitom znovu hodně vypjatý a v závěru došlo hned na několik potyček. „Hradečtí už to neunesli,“ vracel se k vyhrocené koncovce Jan Ordoš.

Liberečtí hokejisté zahájili druhou polovinu základní části výhrou! Tu se jim podařilo urvat proti Hradci Králové, druhému týmu tabulky. „Víme, že Hradec je nahoře. Zápasy s ním jsou vždy hodně tvrdé a bojuje se o každý metr ledu. Je to strašně cenné vítězství,“ ohlížel se za utkáním útočník Jan Ordoš.

Vítězství se přitom nerodilo vůbec lehce. Tygři totiž po druhé třetině s Mountfieldem prohrávali, během posledních deseti minut ale otočili skóre na 2:1. Podle mladého forvarda byl však obrat odměnou za tvrdou práci v celém utkání. „Myslím, že jsme hráli dobře celou dobu. První dvě třetiny nám to tam bohužel nepadalo. Šli jsme si ale za tím celý zápas a naštěstí ho otočili. Podle mě jsme vyhráli zaslouženě,“ říká Ordoš.

Trenér Patrik Augusta o pozdním vyrovnání

„Nepřestávali jsme si věřit, šedesát minut je dlouhá doba. Bylo to o jednom gólu, který se nám povedlo vstřelit. Nesložili jsme zbraně a otočili skóre.“


Ten se ostatně stal jedním z hlavních strůjců zvratu, neboť vsítil důležitý gól na 1:1 přesně na konci 51. minuty. „Mislav Rosandič to výborně přihrál na střed a já jsem kotouč tuším bekhendem tečoval do gólmana. Puk se pak ke mně odrazil zpátky a já ho už jen dorazil do brány,“ vracela se k trefě liberecká pětačtyřicítka.

O devadesát vteřin později už Liberec zásluhou Jana Štibingra dokonce vedl a hubený výsledek bránil až do závěrečných vteřin. Konec duelu byl přitom hodně vyhrocený a na ledě se objevila ne jedna šarvátka. „Hradečtí už to pak neunesli. Nás to ale vůbec nerozhodilo, věděli jsme, že zápas „ukopeme“ do konce,“ popisoval Ordoš.

Svěřenci Patrika Augusty tak podruhé za sebou vyhráli utkání, v němž prohrávali, a připsali si důležité tři body do tabulky!

Jan Ordoš slaví vyrovnávací gól

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení