Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Žemba: Soupeře jsme přehrávali, ale dva body z osmi... To není dobré

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Útočník devatenáctky Jan Žemba si připsal v úvodních hracím víkendu dvě asistence. Týmu tak pomohl ke dvěma bodům, sám však ví, že jich mělo být mnohem víc. „Myslím, že nám ve finále chyběly hlavně síly, může za to naše nedisciplinovanost. Když hrajete většinu zápasu ve čtyřech, většinou síly prostě dojdou," komentoval ne příliš vydařený start do soutěže šikovný forvard.

Jak bys zhodnotil úvodní hrací víkend?
Před zápasem se Spartou vládla v kabině pozitivní nálada, každý chtěl vyhrát, protože konečně přišel první mistrák a také jsme jim měli z přípravy co vracet. Bohužel pro nás jsme zápas ke konci ztratili a den na to prohráli i s Hradcem Králové. Dvě prohry se hodnotí těžko... Zvlášť nás mrzí, že jsme většinu času soupeře přehrávali, ale z osmi bodů máme pouhé dva a to není vůbec dobré.

Dvakrát jste prohráli v prodloužení. Co chybělo k výhře?
Osobně si myslím, že nám chyběly hlavně síly na koncovku zápasu. Může za to především naše nedisciplinovanost. Když hrajete většinu zápasu ve čtyřech, na konci vám ty síly prostě chybí.

„Mysleli jsme si, že to půjde samo... A dvakrát jsme věnovali soupeř gól zadarmo"

V zápase s Hradcem jste ztratili slibné dvougólové vedení, pak jste vyrovnali v poslední minutě... Mohla hrát roli přemotivovanost, nebo ztráta koncentrace?
Koncentraci jsme ztratili při stavu 3:1, přestali jsme totiž hrát naši hru a mysleli jsme si, že to půjde samo. Dvakrát jsme soupeři věnovali gól téměř zadarmo. Naštěstí nám to tam v poslední minutě spadlo.

Jan Žemba oklamal protihráče

Jak hodit výsledky za hlavu tak, aby vás neovlivnily do dalších utkání?
To si každý z nás musí v hlavě probrat sám. Nesmíme se sesypat z toho, že jsme teď dvakrát prohráli. Ty zápasy už jsou pryč a teď je potřeba se dobře připravit na Havlíčkův Brod a Mladou Boleslav.

Nasbíral jsi dvě asistence. Jak hodnotíš své výkony?
Vždy je co zlepšovat... Myslím, že jsem mohl dát mnohem víc branek, bohužel chybělo štěstí. Tyto zápasy mi ukázaly, že musím na všem ještě víc zamakat tak, aby mi to tam začalo padat a abych pomohl týmu vyhrávat.

Jan Žemba na zemi

Myslíš, že Hradec se Spartou mohly být vůbec nejtěžšími soupeři ve skupině?
Určitě, společně s námi patří mezi největší favority skupiny. Postupují však jen dva týmy a my musíme ukázat, že máme na to, abychom skupinu ovládli.

„Čeká nás ohromně náročný víkend. Boleslav bude nepříjemná, Brod porazil Dynamo i Hradec"

Čeká vás Havlíčkův Brod a Mladá Boleslav. Asi mi dáš za pravdu, že bude potřeba oba domácí zápasy zvládnout. Co od těchto soupeřů čekat?
Oba soupeře musíme porazit už v základní hrací době. Boleslav bude hrát hodně nepříjemný hokej, hodně se sráží a nevypustí žádný souboj. Brod bude víc technicky založený, navíc porazil Hradec i Pardubice, takže nás čeká ohromně náročný víkend.

Jak se těšíš až dojde na dodatečné prodloužení a budete bojovat o čtvrtý bod?
Samozřejmě se těším moc, je to zase něco nového a uděláme vždy vše proto, aby body navíc byly naše.

Jan Žemba startuje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení