Akademie Bílí Tygři Liberec

Jaromír Pérez a Samuel Fiala si zahrají proti Rusku!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Česká hokejová reprezentace do 17 let má před sebou atraktivní trojzápas s Ruskem, který se mezi 3. a 5. listopadem uskuteční v Turnově a ve Vrchlabí. Bílí Tygři na něm budou mít dvojnásobné zastoupení, nominováni byli útočníci našeho dorostu Jaromír Pérez a Samuel Fiala. Pro oba půjde o premiéru na mezistátní scéně.

Reprezentace do sedmnácti let by se nyní za normálních okolností chystala na absolutní vrchol sezóny, turnaj World Hockey Challenge v Kanadě. Ten byl ale z důvodů pandemických rizik zrušen. Češi si místo toho naplánovali dvě náhrady, které mají blízko k plnohodnotným – jen bohužel nezměří síly s Kanaďany.

První akci si na začátek listopadu přeložili z prosince. Na domácí půdě budou poprvé ve svých kariérách hostit Rusy, kteří většinou platí v mladších reprezentacích za nejlepší tým Evropy. Zápasy se odehrají v Turnově a Vrchlabí.

Český tým najde domov na prvním zmiňovaném stadionu, kde se fanouškům představí v rámci oslav 90 let turnovského hokeje – do boje zde nastoupí ve středu 3. listopadu (18:00) a v pátek 5. listopadu (16:00). Mezitím ve čtvrtek ještě oba celky vyrazí do Vrchlabí (17:00).

Bílí Tygři vyšlou proti Rusku do boje dva útočníky. Jaromír Pérez i Samuel Fiala zatím prožívají povedenou sezónu, ke skvělým individuálním výkonům se navíc přidávají i úspěšné výsledky libereckého dorostu. Nejen Pérezovi s Fialou přejeme na reprezentační akci hodně štěstí!

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Lukáš Matěcha (Pardubice), Adam Dybal (Karlovy Vary), Jan Kavan (Kometa Brno).

Obránci:

Matteo Kočí (Karlovy Vary), Lukáš Eich (Kometa Brno), Josef Eichler (Plzeň), Vojtěch Port (Sparta Praha), Šimon Bialy (Vítkovice), Dominik Badinka (Chomutov), Tomáš Žižka (Lidingö, Švédsko).

Útočníci:

Jaromír Pérez, Samuel Fiala (oba Liberec), Adam Fiala (Pardubice), Vojtěch Spěváček (Hvězda Praha), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Jan Kučera (Plzeň), Tadeáš Kalužík, Maxim Vehovský (oba Poruba), Andrej Fábry (Sparta Praha), Jan Šprynar (Litvínov), Pavel Šimek (Hradec Králové), Daniel Badinka (Chomutov).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení