Akademie Bílí Tygři Liberec

Jde do tuhého! Tygři se v důležitém zápase utkají se Spartou

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Boj o přímý postup do čtvrtfinále vrcholí. Tygry v nabitém extraligovém programu čeká další těžký soupeř, pražská Sparta. Ta má v tabulce jen o bod víc a stejně jako Liberečtí touží po první čtyřce. Jak důležitý souboj dopadne? Úvodní buly padne v neděli na ledě O2 areny už v 15:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Stoupající formy

Sparta se po trochu rozpačité první polovině základní části zvedá a v poslední době patří k nejlepším týmům celé ligy. Z posledních osmi utkání vyhrála hned šestkrát a vystoupala až na pátou příčku, z které na čtvrtou Plzeň ztrácí pouhé dva body a to má navíc zápas k dobru. Naposledy Pražané na svém ledě přivítali Olomouc. Ta sice do zápasu vstoupila lépe, domácí ale skóre v druhé třetině otočili a nakonec zvítězili 6:3.

I liberecké výkony mají stoupající tendenci, aktuálně mají Tygři na svém kontě šňůru čtyř výher v řadě. Tu poslední si připsali proti Plzni, kterou po dobrém týmovém výkonu porazili těsně 1:0. Povedená série je dostala až na šesté místo, na pátou Spartu ztrácí pouhý bod. I Severočeši tak mají reálnou šanci na první čtyřku zaručující přímý postup do play-off a právě zápas s Pražany bude v tomto boji extrémně důležitý.

Petr Kváča po zápase s Plzní

Nula je super, důležité jsou však tři body. Musíme koukat v tabulce hlavně na sebe. Chceme teď hrát tak, abychom na to pak mohli navázat v play-off.

Koho sledovat

Na sparťanské soupisce se to zajímavými jmény jen hemží. Ofenzivu táhne nejproduktivnější hráč extraligy Filip Chlapík, který mimochodem v mládeži nastupoval i za libereckou juniorku.

Tygří útok táhne zkušený centr Tomáš Filippi, jenž o sobě v poslední době dává hodně vědět. V minulých dvou zápasech se trefil hned třikrát. Prosadí se i proti Spartě?

Těsné bitvy

Oba týmy se v letošní sezoně utkaly už třikrát a vždy byl k vidění velmi vyrovnaný souboj. V prvních dvou případech zvítězili Pražané, když nejdříve Tygry pod Ještědem porazili 3:2 po samostatných nájezdech, načež na svém ledě vyhráli 4:1. Poslední duel ale ovládli Liberečtí, kteří zejména díky povedenému vstupu do utkání zvítězili 4:3.

Je tedy jasné, že i tentokrát nás čeká velmi vyrovnaná bitva. Oba týmy se navíc chtějí vyhnout nevyzpytatelnému předkolu, o motivaci tedy rozhodně bude postaráno. Jak to nakonec dopadne? Úvodní buly padne v Praze už v nedělních 15:00!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 4:3
Branky a nahrávky: Birner (Filippi), 7. A. Najman (J. Vlach), 7. P. Jelínek (Klapka), 31. Gríger (M. Zachar) – 13. M. Řepík (R. Horák), 18. A. Polášek (D. Kaše), 37. Buchtele (Chlapík).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení