Akademie Bílí Tygři Liberec

Jdeme do finále! Liberečtí na MMČR ovládli skupinu a zahrají si o zlato

Date of publication Author Ondřej Belák

Litoměřice - Bez ohledu na výsledek nedělního finále je už teď jisté, že si Bílí Tygři v dresu Libereckého kraje přivezou z Litoměřic parádní úspěch. Na MMČR krajů totiž vyhráli i zbývající dvě skupinová utkání a jako kraj složený jen z hráčů jednoho klubu si zahrají o zlaté medaile. Soupeřem bude Plzeňský kraj.

Naši hokejisté do posledního dne skupinové fáze vstupovali s vědomím, že jim k jistotě postupu do finále stačí z dvou zápasů urvat alespoň jeden bod.

Na ten ale Tygři nehráli, což se naplno projevilo už v poledním zápase s Olomouckým krajem, v jehož dresu nastoupil výběr hokejistů Olomouce, Přerova a Šumperku. Po vyrovnanější první třetině se duel změnil v jednoznačnou záležitost. Na liberecké straně se prosadilo sedm různých střelců, Štěpán Bogač udržel nulu a byl z toho nejjednoznačnější výsledek na turnaji – 10:0.

Olomoucký kraj - Liberecký kraj 0:10 (0:2, 0:4, 0:4)

Branky a nahrávky: 14. Rozsíval (Bartovič, Šťástka), 14. Maxin (Krajdl), 16. Bělohorský (Rozsíval), 18. Krajdl (Šťástka), 26. Bartovič (Rozsíval, Vápeník), 30. Bělohorský (Bartovič, Bajer), 39. Rozsíval (Bartovič, Seidl), 40. Kytka (Plosová), 41. Šťástka (Seidl), 42. Šťástka (Bartovič, Rozsíval).

Sestava Libereckého kraje: Bogač (Kanca O.) – Vápeník (A), Seidl, Hrouda, Ehrenberger (A), Kanca M., Stromský – Maxin, Krajdl, Choma, Bajer, Rozsíval, Šťástka, Bělohorský, Sanejstr, Bartovič (C), Kytka, Plosová.

Hodnocení trenéra Vojtěcha Fialy: "Podařilo se nám zajistit si finále už po pátém zápase na turnaji, navíc jsme znovu udrželi čisté konto. Je krásná vizitka, že jsme tým, který v základních skupinách vstřelil nejvíce branek a zároveň nejméně inkasoval."

Večer proti Vysočině (složené zejména z hráčů Jihlavy a Havlíčkova Brodu) to byl úplně jiný zápas. Hrálo se hodně fyzicky a soupeř výborně bránil. Tygři ale za stavu 1:1 vytrvale tlačili a ve třetí části přece jenom rozhodli tečí Dominika Krajdla. Liberečané tedy ukončili základní skupinu s bilancí šesti utkání a šesti výher!

Liberecký kraj - Vysočina 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Macek (Katolický, Fink) – 5. Bartovič (Šťástka, Rozsíval), 39. Krajdl (Vápeník).

Sestava Libereckého kraje: Bogač (O. Kanca) – Vápeník, Seidl, Hrouda, Ehrenberger, M. Kanca, Stromský – Maxin, Krajdl, Choma, Bajer, Rozsíval, Šťástka, Bělohorský, Sanejstr, Bartovič, Kytka, Plosová.

Hodnocení trenéra Vojtěcha Fialy: "Do zápasu jsme šli se zajištěnou účastí ve finále, ale samozřejmě nás hnala touha udělat čistý turnaj a připsat si i na závěr skupiny výhru. Byl to jednoznačně nejtěžší zápas ve všech okolnostech. Vysočina bojovala až do konce, kdo by nechtěl urvat výhru s finalistou. Klobouk dolů, že tým závěrečnou prověrku zvládl, jak Štěpán Bogač pololetní online zkoušení z češtiny. Zároveň jsme do utkání zapojili hráče, kteří doteď neměli takové vytížení. Jsme po šesti zápasech pobití jak žito, ale zítra tam necháme všechno."

Ve finále se Liberecký kraj střetně s Plzeňským, poslední zápas turnaje odstartuje v nedělních 11 hodin a 30 minut. Držte našim hráčům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení