Akademie Bílí Tygři Liberec

Jen dva týmy zbyly! Finálovou sérii zahájí Liberec v Třinci

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Play-off 2021 dospělo do svého finiše a Bílí Tygři v něm nebudou chybět. To samé platí i pro třinecké Oceláře, kteří budou obhajovat mistrovský titul. Severočeši by naopak chtěli svému oponentovi oplatit dva roky starou porážku. Finále odstartuje ve Werk Areně v nedělních 18:00!

Rozpis finále play-off

Neděle 18. dubna: HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec
Pondělí 19. dubna: HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 22. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec
Pátek 23. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec

Pondělí 26. dubna: HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)
Středa 28. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec (případný duel)
Pátek 30. dubna: HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)

Čtyři a sedm

Cesta obou celků do finále byla takřka totožná. Bílí Tygři ve čtvrtfinále vyřadili Hradec Králové v poměru 4:0 na zápasy. Třinec narazil na Kometu Brno a rovněž slavil postup již po čtyřech utkáních. Oproti tomu semifinálové série nabídly pořádné drama!

Liberec vstoupil do druhého kola vyřazovacích bojů dvěma výhrami na ledě Sparty, načež na domácím ledě získal po skvělém obratu mečbol. Pražané se však nevzdali a třemi výhrami v řadě poslali sérii do sedmého střetnutí. V tom byl však úspěšnější náš tým, který tak po dvou letech opět otevřel finálové brány! Oproti semifinále ale mají šelmy jen minimální čas na přípravu, konkrétně dva dny. Nicméně to samé platí i pro jejich soupeře.

Petr Jelínek o krátké přestávce:

„Stále jsme v zápasovém tempu a máme dva dny na to, abychom se dali dohromady. Oba týmy mají navíc stejně času, takže nikdo nebude v nevýhodě.“


Také Oceláři totiž rozhodli o svém postupu až v rozhodujícím duelu. Souboj s Mladou Boleslaví byl velmi vyrovnaný, Slezané zvládli každé liché utkání, Bruslaři si pro sebe zase uzmuli ta sudá. Sedmou bitvu nakonec výsledkem 3:0 ovládl Třinec, který tak stále kráčí za obhajobou zlatých medailí.

Finálové příběhy

Největší „story“ této série tvoří týmy samotné. Liberec se totiž s Třincem o titul utkal před dvěma lety. A vzhledem k tomu, že loni se play-off neodehrálo, jedná se o reprízu posledního finále. V tom navíc Tygři Ocelářům podlehli, takže mají svému soupeři co vracet!

Bitva o Masarykův pohár bude mimo jiné velmi pikantní pro útočníka Adama Musila, jehož starší bratr David obléká právě dres slezského celku. Minulý ročník navíc za Třinec chytal liberecký gólman Petr Kváča, takže i pro něj půjde o velmi speciální duel.

Trenér Patrik Augusta před finále:

„Třinec je jednoznačný favorit, ale věříme, že série bude znovu vyrovnaná. Skončili druzí po základní části, zatím prožívají skvělou sezónu. Ve všech řadách navíc mají velmi kompaktní mužstvo. Rozhodně nás nečeká vůbec nic jednoduchého, ale budeme znovu bojovat a porveme se o to!“


Velký souboj se dá také očekávat od bodových lídrů obou mužstev. Mezi pěti nejproduktivnějšími hráči play-off se totiž nachází shodně dva hráči z obou táborů – Michal Birner a Radan Lenc z Liberce, z Třince poté Martin Růžička s Matějem Stránským. Růžička je s osmi zásahy nejlepším střelcem vyřazovacích bojů, Lenc zase s deseti asistencemi nejlepší nahrávač.

Repríza posledního finále tentokrát začne v Třinci, který se v základní části umístil na vyšší pozici. První duel začne v neděli od 18:00, druhý poté od pondělních 17:00. Zápasy můžete sledovat jak na ČT Sport, tak na O2 TV Sport. Hra o titul začíná!

Adam Musil se do buly pořádně opřel

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení