Akademie Bílí Tygři Liberec

Jeník, Hrabík a Bednář v nominaci reprezentační dvacítky

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V druhé polovině července čeká českou hokejovou reprezentaci do 20 let čtveřice přípravných duelů. Nejprve se v domácím prostředí utkají čeští mladíci se Švýcarskem, vzápětí vyrazí do Finska. A chybět u toho nebudou ani Bílí Tygři!

Už v červnu se nová česká dvacítka sešla na kempu v Salzburgu, kde se juniorský kádr seznamoval s novým realizačním týmem pod vedením trenéra Václava Varadi. Nyní čeká mladíky také první zápasová zkouška. Nejprve se už 16. a 17. července utkají Češi v Brně se Švýcarskem.

Na toto dvojutkání zamíří hned trojice Bílých Tygrů. Obranné řady vyztuží Jan Bednář, mezi útočníky pak nechybí ani Jan Jeník, kterého si v nedávném draftu NHL vybrala v třetím kole Arizona, a Kryštof Hrabík. Náhradníkem pak je rovněž útočník Ondřej Chrtek.

O týden později zamíří reprezentace do 20 let do Finska, kde se ve Vierumäki utká s finským výběrem. Na toto dvojutkání se k týmu připojí také nejvýraznější jména, jako například šestka letošního draftu Filip Zadina, útočník Martin Nečas nebo gólman Jakub Škarek.

Ani v tomto výběru nebudou chybět Tygři. Znovu se k dvacítce připojí Jan Jeník a Kryštof Hrabík, kteří tak patří mezi čtrnáct vyvolených, kteří absolvují oba dvojzápasy. Bek Jan Bednář figuruje pro dvojutkání s Finskem mezi náhradníky, stejně jako Ondřej Chrtek.

Kryštof Hrabík na MS U18

Program zápasů týmu U20

Pondělí 16. července:
17:00 Česko – Švýcarsko (Sportcentrum Lužánky, Brno)

Úterý 17. července:
17:00 Česko – Švýcarsko (Sportcentrum Lužánky, Brno)

Pondělí 23. července:
17:30 Finsko – Česko (Vierumäki)

Úterý 24. července:
17:30 Finsko – Česko (Vierumäki)

Nominace na zápasy se Švýcarskem

Brankáři:
Lukáš Dostál (Kometa Brno), Jiří Patera (Cedar Rapids, USHL).

Obránci:
David Kvasnička (Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Libor Zábranský (Kelowna, WHL), Ondřej Buchtela (Litoměřice), Jan Bednář (Liberec), Matyáš Zelingr (Kladno), Tomáš Dajčar (Quebec, QMJHL).

Útočníci:
Jakub Pour (Plzeň), Kryštof Hrabík, Jan Jeník (oba Liberec), Jakub Lauko (Chomutov), Ostap Safin (Saint John, QMJHL), Karel Plášek (Kometa Brno), Petr Čajka (Zug, Švýcarsko), Jáchym Kondelík (Muskegon, USHL), Matěj Blümel (Waterloo, USHL), Ondřej Machala (Pardubice), Jan Hladonik (Třinec), Matyáš Svoboda (Sioux City, USHL), Jan Kern (Dubuque, USHL).

Nominace na zápasy ve Finsku

Brankáři:
Jiří Patera (Cedar Rapids, USHL), Jakub Škarek (Lahti, Finsko).

Obránci:
David Kvasnička (Plzeň), Jakub Galvas (Olomouc), Libor Zábranský (Kelowna, WHL), Matyáš Zelingr (Kladno), Dalimil Mikyska (Kometa Brno), Daniel Bukač (Brandon, WHL), Radim Šalda (Hradec Králové).

Útočníci:
Marek Škvrně (Kelowna, WHL), Kryštof Hrabík, Jan Jeník (oba Liberec), Jakub Lauko (Chomutov), Ostap Safin (Saint John, QMJHL), Martin Nečas (Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Muskegon, USHL), Ondřej Machala, Martin Kaut (oba Pardubice), Jan Hladonik (Třinec), Matyáš Svoboda (Sioux City, USHL), Jan Kern (Dubuque, USHL), Filip Zadina (Halifax, QMJHL).

Realizační tým

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Václav Varaďa
Asistenti trenéra: Aleš Krátoška a Patrik Eliáš
Trenér brankářů: Radek Jirátko
Videotrenér: Lukáš Lotko
Lékař: MUDr. Jaroslav Chomič
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Václav Vejvoda
Fyzioterapeut: Martin Výtisk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení