Akademie Bílí Tygři Liberec

Jiří Kudrna: Nic se nemění, pokračujeme dál v rozjeté práci

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V době zdravotní indispozice Patrika Augusty převezme post hlavního trenéra Bílých Tygrů současný asistent Jiří Kudrna. Realizační tým navíc doplní Valdemar Jiruš, hlavní kouč liberecké farmy v Benátkách. "S Patrikem jsme v každodenním kontaktu a tým je připravený. Nastalou situaci všichni společně zvládneme," vysvětluje Kudrna.

Při nepřítomnosti Patrika Augusty se krátkodobě dostáváte do pozice hlavního trenéra. Do jaké míry je to pro Vás složité?
Je rozhodně velice nepříjemné, co se Patrikovi stalo, protože zdraví je na prvním místě. Ta situace je nešťastná, ale věřím, že Patrik bude brzy v pořádku a zas se k nám připojí. Co se týče mého dočasného zařazení na post hlavního trenéra, je to nová zkušenost. S Patrikem jsme však v každodenním kontaktu a tým je připravený. Pro nás se nic nemění a pokračujeme dál v naší rozjeté práci. Nic se neděje.

Asistentem trenéra bude v době Augustovy absence Valdemar Jiruš. Proč padla volba zrovna na něj?
Vychází to z logické návaznosti systematické práce u nás v klubu. "Valda" je hlavní trenér farmy v Benátkách a navíc jsme spolu už loni spolupracovali. Samozřejmě to bylo řešené vedením klubu v čele s Petrem Syrovátkem a Filipem Pešánem. Je to posloupný krok přípravy trenérů, která tady v klubu probíhá.

Nemůže mít tato událost negativní efekt na psychické rozpoložení týmu?
Myslím si, že tým je připravovaný dlouhodobě dobře. Je tu nastavena jasná cesta a styl organizace práce. Podle mého názoru je zdejší tým natolik kvalitní, a zároveň charakterově velice zdravý a silný, že tu nastalou situaci všichni společně zvládneme.

Jak byste vůbec zhodnotil dosavadní působení Tygrů v extralize a Champions Hockey League?
Začnu CHL - Zvládli jsme teď důležitý zápas v Augsburgu a pevně věříme, že příští týden vyhrajeme také domácí utkání a postoupíme ze skupiny. Účast v play-off si jednoznačně přejeme. Co se týče extraligy, řekl bych, že jsme ji rozjeli dobře a dařilo se nám vyhrávat zápasy. Na druhou stranu víme o věcech, na kterých chceme pracovat a kde nás ještě tlačí bota. Sezóna se bude samozřejmě nějak vyvíjet. Věříme, že budeme pokračovat v dobrých výkonech a zlepšíme to, na čem potřebujeme pracovat. Dá se ale říci, že sezóna zatím probíhá dobře.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení