Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniorce začíná play-off! Ve čtvrtfinále ji čeká Sparta

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Devatenáctka si díky výhře v klíčovém zápase se Spartou zajistila postup do čtvrtfinále. V něm se paradoxně opět utkají s Pražany. Oba týmy patří mezi favority na titul, tato série tedy slibuje pořádnou bitvu! První dvě utkání se odehrají už tuto úterý a středu v Liberci, třetí a případně čtvrté se pak budou konat v Praze, a to 23. 3. a 24. 3. Případný pátý rozhodující zápas se odehraje 26. 3. opět pod Ještědem. Postoupí šelmy do semifinále?

Postup s odřenýma ušima

Liberečtí si po posledním vítězném zápase se Spartou museli pořádně oddechnout. Ještě v půlce skupiny o play-off totiž na své soupeře ztráceli a kdyby ve čtvrtém kole neporazili Pardubice, asi by to s nimi nedopadlo dobře. Dynamo a Pražané vstupovali do skupiny s bonusovými body za lepší umístění v nadstavbě, Tygři tak byli v nevýhodě hned od začátku. Přesto ale svěřenci trenéra Milana Plodka díky skvěle zvládnutému závěru svou skupinu vyhráli a postoupili do čtvrtfinále!

Největší oporou našeho celku je momentálně jednoznačně gólman Lukáš Pařík, který byl ve skupině o play-off z pohledu statistik nejlepším brankářem. V útoku táhnou Tygry posily z Benátek, nejvíce se prosazují Jakub Rychlovský a Adam Najman. V obraně předvádějí skvělé výkony Vladislav Kunst a Jakub Žůrek.

Boj do poslední chvíle

Sparta v této sezóně juniorské extralize vládla, nadstavbu vyhrála, do skupiny o play-off tedy vstupovala s dvoubodovým bonusem a vypadalo to, že postup do play-off pro ně nebude problémem. Opak byl ale pravdou! Pražanům totiž neskončila sezóna jen kvůli tomu, že Hradec porazil Pardubice v samostatných nájezdech. Kdyby Dynamo v šesti zápasech skupiny získalo o pouhý bod více, pro tým z hlavního města by to znamenalo konec sezóny!

To však rozhodně neznamená, že by Liberečtí narazili na lehkého soupeře. Ba naopak, když se koukneme na soupisku Středočechů, najdeme tam velmi zajímavá jména. Nejzvučnější z nich je rozhodně kometa letošní sezóny Lukáš Rousek, který byl podle mnohých nejlepším hráčem seniorského týmu Sparty. Mezi dalšího tahouny celku z hlavního města patří Ondřej Pšenička nebo Vojtěch Kropáček. Velkou oporou je i gólman Jan Škorpík, jenž patří mezi nejlepší brankáře juniorské extraligy.

Trenér Milan Plodek o sérii se Spartou:

"Myslím, že na sebe naráží dva týmy, které se jen těžko něčím mohou překvapit. Někteří kluci ze Sparty hráli s našimi v Benátkách, takže bude v zápasech určitě znát rivalita a zároveň kamarádské vazby. V posledním utkání jsme si dokázali, že týmovým výkonem můžeme Spartu porazit, čehož se musíme držet."


Ve vzájemných zápasech zatím lepší Sparta

Tygři s Pražany v této sezóně odehráli už osm zápasů, ze kterých celkově vyšli lépe Středočeši, kteří v nich získali 17 bodů. Náš celek si z těchto soubojů odnesl celkem 11 bodů. Během skupiny o účast v play-off na sebe tyto týmy narazily dvakrát a z těchto utkání naopak vyšly lépe šelmy. Nejprve pod Ještědem prohráli Liberečtí 2:3 po prodloužení, v posledním rozhodujícím zápase si ale svěřenci trenéra Milana Plodka spravili náladu a vyhráli 4:2.

První dvě utkání čtvrtfinále se odehrají v úterý a ve středu v Liberci. Dále se pak série přesune do hlavního města, kde se bude konat třetí a případně čtvrtý zápas. Rozhodující pátý souboj by se odehrál opět v Liberci, a to 26. 3. Přijďte Tygry podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení