Akademie Bílí Tygři Liberec

Junioři přivítají dva elitní soupeře, dorost se představí ve Vítkovicích a Havířově

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Nejstarší mládežnické celky mají před sebou náročný víkend. Juniorku čeká domácí dvojzápas s Plzní a Karlovými Vary, tedy týmy, které se nacházejí v nejvyšších poschodích tabulky. Sedmnáctku potká vítkovický lídr ELIOD Extraligy dorostu, načež změří síly ještě s Havířovem.

Z východních Čech s nepořízenou

Dvacítka má v posledních týdnech pořádně těžký los. Minulý víkend zajížděla nejprve na led Pardubic, které jí udělily lekci z produktivity. Přestože se jednalo o střelecky vyrovnané utkání, ve větší pohodě hrající Dynamo rozvlnilo síť hned pětkrát, zatímco šelmy pouze jednou z hole Benneta Rossmyho. "Bohužel. Soupeř dnes své šance využil, zatímco my nikoliv," věděl trenér Milan Plodek.

O den později se Liberečtí přesunuli na led vedoucího Hradce Králové, kde proti favoritovi předvedli velice dobrý výkon! I díky dvěma zásahům Michaela Drábka se třikrát ujali vedení, jenže v samotném závěru přišel nesmírně krutý direkt. Třináct sekund před koncem základní hrací doby Mountfield z nepřehledné situace protlačil touš do sítě a rozhodl o výhře 5:4. "Kluci se semkli, makali, bojovali a byli jsme rovnocenným soupeřem lídrovi tabulky, který hraje neskutečný hokej. Chlapcům jsem přál alespoň prodloužení a bod, bohužel to však dopadlo, jak to dopadlo," hodnotil Plodek.

35. kolo: Liberec - Plzeň (pátek, 17:00)

Indiánům patří druhé místo tabulky, jenže v posledních zápasech trošku klopýtali a z šesti zvítězili jen ve dvou. První Hradec se jim tedy na samotné špičce tabulky vzdálil již na sedm bodů. Minulý víkend Plzeňští nejprve podlehli Salzburgu 3:6, chuť si však spravili v Litvínově, který smetli 6:2.

V úvodním vzájemném mači na plzeňské půdě s chutí střílel obránce Miloslav Adamec, který zaznamenal hned dva góly. Na bodový zisk to ale Severočechům nestačilo, nepodařila se jim totiž první polovina utkání a nakonec padli 2:4. Zdaří se odveta?

36. kolo: Liberec - Karlovy Vary (sobota, 13:00)

Energetikům dlouho patřil nejvyšší stupínek turnaje O Pohár DHL, jenže pět proher z předešlých šesti duelů je srazilo "až" na čtvrtou pozici. Před týdnem Vary nejprve zvládly vyhecované derby s Plzní, proti které ztratily náskok 3:0, avšak radovaly se v prodloužení. Následovala porážka 2:3 se zvedajícím se Salzburgem.

Když se Tygři střetli s Energií na soupeřově ledě, byla z toho bitva o každý metr hrací plochy. Vyrovnané střetnutí musela rozhodnout až nastavená pětiminutovka, v níž převážil skóre na svoji stranu soupeř.

Kometa a Třinec? Všechny body zůstaly doma!

Minulý víkend se našim dorostencům výsledkově dařilo a v poměrně vyrovnané tabulce poskočili na šesté místo. V pátek s poklidem přehráli Brno, kterému uštědřili tenisový výsledek 6:2! Bílí Tygři měli v zápase jasnou převahu a zvítězili zcela zaslouženě. "Musím kluky pochválit, měli obrovskou chuť, což je hlavní. Když budeme chtít vyhrávat, bude se nám to dařit," burcoval své svěřence kouč Richard Lobo.

A jeho slova platila i v souboji s Oceláři. Petr Gajda svůj tým dvakrát posunul do vedení, Třinec ale nacházel odpovědi. Vydařená třetí část ovšem šelmám zajistila další tři body, tentokrát za vítězství 5:3! Dvougólový střelec prozradil, co se dělo v kabině: "O přestávce po druhé třetině jsme si řekli, že prostě musíme vyhrát, chceme z víkendu šest bodů a dotáhnout se na nejlepší čtyřku, abychom měli dobrou výchozí pozici do play-off a nemuseli jezdit na Moravu."

nadst. - 11. kolo: Vítkovice - Liberec (čtvrtek, 17:00)

Mládežníci Ridery prožívají skvělý rok a znovu patří k republikové špičce. V tabulce na tom nikdo není lépe. A není se čemu divit, Slezané totiž z dvaceti utkání vyhráli rovnou šestnáct a vstřelili už 87 gólů! Před týdnem doma se Spartou utržili nečekaný debakl 2:8, reputaci si ovšem rychle napravili v Hradci, kde vyhráli 3:1. Zaskočí šelmy suveréna?

nadst. - 12. kolo: Havířov - Liberec (pátek, 15:00)

Dorostenci z rodiště Davida Pastrňáka předvádějí velice dobrý hokej, a ještě nedávno se v tabulce drželi před Libercem. Po pěti porážkách za sebou se propadli na současnou dvanáctou příčku, odkud na náš celek ztrácejí šest bodů. Minulý víkend nejdříve podlehli Slavii 1:3, načež šňůru proher ustřihli v Chomutově, kde zaznamenali cenný výsledek 4:3.

Držte našim mládežnickým týmům v boji za dalšími důležitými body palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení