Akademie Bílí Tygři Liberec

Junioři rozehrávají novou soutěž, dorost má před sebou domácí dvojzápas

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Naše mládežnické týmy čekají další nabité dny. Juniorka i dorost vstoupí do akce už ve čtvrtek domácími zápasy. Zatímco dvacítka začíná DHL Superpohárem znovu s čistým štítem, mladší kolegové budou usilovat o vylepšení své pozice ve skupině o pořadí ve vyřazovací fázi.

Zakončení soutěže v nevídaném stylu

Minulý týden končil juniorský Turnaj O Pohár DHL. Náš celek nejdříve vyjel v oslabené sestavě do Brna, kde se mu duel s Kometou příliš nevydařil. Na Pavla Čajana letělo 56 střel, a přestože maskovaný muž dělal co mohl, porážce 1:5 nezabránil. Čestný úspěch svého týmu zaznamenal Filip Jansa. Pochvalu za výkon vysekl soupeři i trenér Milan Plodek: "Dnes není moc co hodnotit, na ledě byl víceméně jen jeden tým. Kluci se snažili, ale Kometa bohužel byla lepší."

Následně se ovšem v Salzburgu povedlo Tygrům něco, na co jen tak nezapomenou. Red Bullu vinou různých okolností čelili pouze v jedenácti hráčích do pole, přesto věhlasného soupeře přehráli jasně 5:1! Tomáš Trunda vstřelil dva góly, Pavel Čajan přišel o čisté konto až v závěru z trestného střílení. "Do utkání jsme vstupovali s hodně obrannou taktikou, s jedenácti hráči do pole to ani jinak nešlo," prozradil Plodek. "Kluci hráli skvělý hokej, rychle střídali a dokázali dát krásné góly. Dnes byla radost se na tento tým dívat!"

1. kolo: Liberec - Třinec (čtvrtek, 16:00)

DHL Superpohár zahájí Tygři domácím soubojem s Třincem. Ten se v Turnaji O Pohár DHL umístil až na patnáctém místě, rozhodně si tedy bude chtít spravit chuť! Naši hokejisté se s ním v sezóně utkali zatím dvakrát a v obou případech bodovali. Doma zvítězili s čistým kontem Pavla Čajana 1:0, venku padli 3:4 až po nájezdech. Utkání se odehraje ve Svijanské aréně.

2. kolo: Jihlava - Liberec (pátek, 18:00)

Ani Dukla nemůže být se svým počínáním v Turnaji O Pohár DHL spokojena, nasbírala totiž nejméně bodů ze všech. Vzájemné zápasy nabídly velké množství branek. Na svém ledě Severočeši díky parádnímu obratu v závěrečné třetině vyhráli 6:5, venku pak na soupeře nestačili poměrem 3:5.

Po dvou týdnech znovu do akce

Do zápasového zápřahu se po slezském tripu vrací také sedmnáctka. Ta nejdříve ve Vítkovicích čelila lídrovi tabulky. Výkon nepředvedla vůbec špatný, leč dvougólový polštář z úvodu zápasu nakonec k žádnému zisku nevedl a domácí zvítězili 5:2. Ač výsledek nevypadá ideálně, odehráli jsme dobré utkání. V prvních deseti minutách jsme měli asi pět tutových příležitostí, mohli jsme vést o více než jen o dvě branky. Poté jsme soupeře dostali na koně naší nezodpovědností," hodnotil kouč Richard Lobo.

V nedalekém Havířově už se však šelmám zadařilo. Tentokrát to byly ony, kdo musel otáčet. Zejména díky velice silnému závěru druhé části se jim to ale podařilo, zvítězily 4:1 a z tripu si tedy přivezly tři důležité body. "V první třetině na nás Havířov nastoupil velice dobře, hrál silově a měli jsme s tím velký problém. Naštěstí jsme ten tlak ustáli. Ve druhé třetině, přestože jsme inkasovali, jsme se zvedli, začali jsme hrát a podařilo se nám to otočit. Třetí třetinu, troufnu si říct, že jsme si pohlídali, a měli jsme více ze hry," rekapituloval Lobo.

nadst. - 13. kolo: Liberec - Chomutov (čtvrtek, 16:00)

Také dorostenci vyjedou na led už ve čtvrtek, v Home Credit Areně hostí Piráty. Těm aktuálně v nadstavbové skupině patří šestnáctá příčka, naši hokejisté tedy půjdou do boje v roli papírového favorita. Chomutovští v úterý ukončili sérii tří proher, když si doma suverénně vyšlápli na Kometu a přejeli ji výsledkem 6:1. Zatím jediné letošní vzájemné střetnutí ovládli Tygři 4:2.

nadst. - 14. kolo: Liberec - Karlovy Vary (pátek, 14:00)

Karlovarští dorostenci zažívají velice povedenou sezónu. Ve skupině o pořadí v play-off se vyhřívají na páté pozici, přičemž na Liberec drží čtyřbodový náskok. Je tedy jasné, jak důležitý páteční zápas ve Svijanské aréně bude! Energetici momentálně drží šňůru tří výher, naposledy si dokonce v nájezdech vyšlápli na vedoucí Vítkovice.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení