Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniorka Bílých Tygrů nejúspěšnějším mládežnickým kolektivem Liberecka!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Na udílení ocenění Sportovec Liberecka se juniorský tým Bílých Tygrů dočkal velké pocty. Za rok 2018 se stal vůbec nejúspěšnějším mládežnickým kolektivem! Mezi jednotlivci byl oceněn také Jan Jeník.

Juniorce Bílých Tygrů se v minulém ročníku povedl neobvyklý počin. Vždyť v sezoně 2017/18 vůbec poprvé v historii došel tým pod vedením kouče Valdemara Jiruše až do finále play-off, v němž nakonec nestačil na Kometu Brno. I tak byly stříbrné medaile z juniorské extraligy dosud největším historickým úspěchem této tygří kategorie a zároveň jedním z největších tygřích mládežnických úspěchů vůbec.

Tento počin samozřejmě neunikl ani porotě prestižní ankety Sportovec Liberecka, která vyhlásila juniorku nejúspěšnějším mládežnickým kolektivem roku 2018. Tygři porazili mimo jiné úspěšný juniorský tým severské kombinace Dukly Liberec, který uspěl na juniorském světovém šampionátu, nebo třeba liberecký klub judistů, jenž výrazně bodoval na mistrovství České republiky.

Svého úspěšného zástupce měli Tygři také mezi jednotlivci. Útočník Jan Jeník se umístil na desáté příčce v mládežnické kategorii. Mladý forvard v roce 2018 nastupoval v A-týmu Bílých Tygrů, dočkal se také draftu do NHL, kde si jej vybral tým Arizona Coyotes. Danou kategorii ovládl Ondřej Pažout, juniorský mistr světa v severské kombinaci.

Hlasování v dospělých kategorií se Bílí Tygři neúčastnili. Vítězem se stala Ester Ledecká, fenomén loňských olympijských her, která závodí v barvách Dukly Liberec. Stupně vítězů doplnili Eva Samková a Martin Jakš. Mezi kolektivy vládl taneční klub A-STYL LIBEREC, který zaznamenal úspěchy na mistrovství republiky.

Děkovačka zklamaných juniorů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení