Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniorka bude usilovat o první výhru v nové soutěži. Dvě utkání čekají také dorostence

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Po týdenní pauze je tu další porce juniorského a dorosteneckého hokeje. Dvacítka by v DHL Superpoháru ráda zabrala a urvala premiérové vítězství, zatímco sedmnáctka si bude snažit vylepšit pozici ve skupině o pořadí v play-off.

Hořký vstup do soutěže

Královská mládežnická kategorie rozhodně nemůže být spokojena se způsobem, jakým DHL Superpohár rozehrála. V prvním kole doma podlehla v bláznivé přestřelce Třinci, který zvítězil 6:5 po prodloužení. Liberečtí mohli litovat zejména druhé periody, v níž hned pětkrát kapitulovali. "Po první třetině jsme přestali dodržovat to, co jsme si řekli. Ve druhé dvacetiminutovce nás Třinec vytrestal pěti góly, za což jsme si nezasloužili vyhrát," mrzelo trenéra Milana Plodka.

Šanci na nápravu měly šelmy v Jihlavě, stal se ovšem pravý opak. Našim hokejistům se zápas vůbec nepovedl, rychle prohrávali o tři branky a bylo víceméně hotovo. Předvedený výkon Plodka vůbec nepotěšil: "Utkání jsme nezvládli především v hlavách, protože není možné předvést takový výkon. Kluci nás hodně zklamali." Dukla se po šedesáti minutách radovala z výsledku 5:2.

3. kolo: Liberec - Hradec (čtvrtek, 16:00)

Mountfield se stal vítězem Turnaje o pohár DHL, nicméně do DHL Superpoháru tak dobře nevykročil. Východočeši za sebou zatím mají jediný zápas, ve kterém podlehli Olomouci 2:5. Je tedy jasné, že ve čtvrtek odpoledne skončí čekání jednoho z celků na vítězství. Budou se radovat Tygři nebo Hradec?

V předchozí soutěži na sebe tyto celky narazily dvakrát. Pod Ještědem se radovali Královéhradečtí, kteří uspěli vysoko 8:2. Pod Bílou věží byla k vidění o poznání vyrovnanější bitva. Mountfield ji rozhodl v poslední minutě a stanovil konečný stav na 5:4.

4. kolo: Olomouc - Liberec (sobota, 17:30)

Hanáci zatím prožívají rozhodně povedenou sezónu. V předchozím turnaji obsadili konečnou šestou příčku, novou soutěž pak otevřeli ještě lépe. Zatím jsou totiž stoprocentní, Jihlavu i Hradec Králové přehráli s přehledem 5:2!

Kohouti byli pro naše juniory v Turnaji O Pohár DHL vůbec nejméně otevřeným soupeřem a v obou střetnutích padli tenisovými výsledky. Porážky 2:6 a 0:6 by Severočeši rádi odčinili už v sobotní podvečer. Budou úspěšní?

Napraví dorost výpadek s Vary?

Před reprezentační přestávkou absolvoval výběr U17 domácí dvojboj. Do cesty se mu nejprve postavili chomutovští hokejisté, kteří se z města pod Ještědem vraceli s nepořízenou. Tygři měli po většinu času herní převahu, a přestože soupeř často hrozil z brejků, vyhráli 3:1. "Z naší strany to bylo zvládnuté utkání. Musím kluky pochválit, snažili jsme se hrát hokej. Zápas se odehrával v naší režii, a přestože měl Chomutov mnoho gólových příležitostí z brejků, podržel nás výtečný brankář," těšilo kouče Richarda Loba.

Následoval z tabulkového hlediska důležitý souboj s Karlovými Vary. A zdálo se, že i tentokrát zůstanou body doma. Jenže energetici se za stavu 0:3 vzepjali a velkým obratem během sedmnácti minut převrátili skóre na konečných 4:3. Tygři se tak propadli na osmé místo. "Měli jsme to zvládnout. Bohužel jsme si to chybami a zbytečnými tresty prohráli ve třetí části sami. Karlovy Vary daly góly, ucítily šanci a semkly se. Za tu třetí třetinu zaslouženě vyhrály," přiznal Lobo.

nadst. - 15. kolo: Liberec - Sparta (čtvrtek, 16:00)

Souboj tabulkových sousedů. Sparta doposud nastřádala 41 bodů, šelmy pouze o jeden méně. Pražané se na současné sedmé místo vyhoupli díky neskutečné a málo vídané šňůře patnácti vítězství! V minulém kole už nicméně po dvou a půl měsících padli, když podlehli Zlínu 2:4. Zatím jediný vzájemný duel ovládl 5:3 tým z hlavního města.

nadst. - 16. kolo: Litvínov - Liberec (sobota, 12:30)

Chemici se rozhodně nenacházejí v optimální herní pohodě. Z posledních pěti zápasů čtyři prohráli, dvakrát navíc obdrželi dvojciferný počet gólů. Naposledy se vydali do Havířova, kde se zrodil z pohledu Litvínova hrozivý debakl 2:10. Týmu z Podkrušnohoří přesto patří slušné dvanácté místo, aktuálně s pouze šestibodovou ztrátou na náš celek. Tygři mají na Litvínov pozitivní vzpomínky, doma jej totiž přehráli 8:2.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení