Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniorku čeká jeden z nejtěžších dvojzápasů! Dorostenci přivítají Kometu a Třinec

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dvacítka má před sebou pořádnou výzvu. V rámci nesmírně náročného víkendu totiž zajíždí na východ Čech, kde změří síly s Pardubicemi a Hradcem Králové. Oba týmy se nacházejí v elitní pětici! Dorost zůstane na domácím ledě. Hostit bude Třinec a Brno, tedy soupeře, kteří se v tabulce vyskytují naopak pod Tygry.

Víkendovou euforii ztlumila Boleslav

Tygří junioři minulý víkend zářili. Nejprve přetlačili Spartu, načež uspěli i proti slávistům. V zápase, který ovládli jednoznačně 5:2, předvedli víceméně ideální výkon. Filip Jansa se navíc prosadil hned třikrát! "Myslím si, že to byl kvalitní týmový výkon, dominovali jsme v celém utkání. Za hattrick bude muset být nějaká svačina do kabiny. Nejspíše řízečky," usmíval se talentovaný útočník.

To v Mladé Boleslavi už se Tygrům tolik nedařilo. Na svého rivala už během první části ztráceli tři góly. I když se do zápasu snažili vrátit, domácí už si skóre zkušeně hlídali a Liberečtí padli poměrem 2:5. Převahu Středočechů uznal i trenér Milan Plodek. "Dnes můžeme pogratulovat soupeři, který hrál skvělý hokej. Napadalo nám tam několik zbytečných gólů a my jsme na ně nedokázali odpovědět. Musíme se zamyslet, jestli tomu dáváme všechno, Boleslav byla dnes nad naše síly."

33. kolo: Pardubice - Liberec (pátek, 18:00)

Dynamo zatím rozhodně může probíhající sezónu označit za úspěšnou, patří mu totiž pátá příčka a předvádí velice dobrý hokej. Má za sebou navíc dvě hodně cenné výhry, když přetlačilo Karlovy Vary i rivala z Hradce. Velká pardubická zbraň tkví v přesilovkách, jejichž úspěšnost využití mají vůbec nejlepší v soutěži (přes 22 %).

První vzájemný duel nabídl pod Ještědem dramatickou přestřelku. Vedení se přelévalo ze strany na stranu, nicméně Východočeši během třetí periody potrestali lehkou pasivitu soupeře, zvrátili výsledek na svoji stranu a zvítězili 5:4. Dva body (1+1) si připsal liberecký Jan Křepelka.

34. kolo: Hradec - Liberec (sobota, 12:00)

Královéhradečtí doposud padli v základním hracím čase jen čtyřikrát, není tedy divu, že se celou sezónu pohybují na špici tabulky. Aktuálně ji dokonce vedou! V souboji o první místo rozdrtili Plzeň 5:1, poté však po nájezdech podlehli Dynamu. Chloubou Mountfieldu je skvělá hra v oslabení, při kterých ve třiceti utkáních obdržel pouze jedenáct gólů.

Bílí Tygři mají co napravovat, doma totiž Hradci podlehli vysoko 2:8. Obě trefy Severočechů tehdy obstaral Petr Gajda. Prosadí se i nyní a dopomůže svému týmu k lepšímu výsledku? Nechme se překvapit!

Trip na Moravu? Čtyři body ze šesti

Rok 2020 odstartovala sedmnáctka ve Zlíně. V úvodu druhé periody se ujala vedení a to postupně navyšovala. Berani v samotném závěru korigovali, na vítězství po výsledku 3:1 už to však nic nezměnilo. "Měli jsme dlouhou pauzu bez zápasu, což se samozřejmě projevilo na výkonu. Byla tam spousta individuálních chyb, kdy jsme zbytečně přicházeli o puky. Na druhou stranu bylo na klucích vidět, jak se na utkání těšili," svěřil se kouč Richard Lobo.

Následně přišlo zaváhání na ledě Přerova, který do té doby čekal na první vítězství v nadstavbové skupině. Šelmy musely v průběhu téměř celého utkání dotahovat, což se jim vždy podařilo a za stavu 3:3 se šlo do nájezdů. V nich zas měli vesměs navrch Severočeši, v osmé sérii ovšem domácí provedli rozhodující úder a vzali bod navíc. Výsledek Richarda Loba mrzel: "Dnes bych chtěl jen pogratulovat Přerovu ke dvěma bodům. Zasloužili si je, my ne. Bohužel."

nadst. - 9. kolo: Liberec - Brno (pátek, 17:00)

Kometě se až doposud nevedlo úplně podle představ. V tabulce o pořadí v play-off jí patří až šestnáctý flek a na momentálně sedmý Liberec ztrácí jedenáct bodů. I přes nízké postavení se moravský celek může pochlubit skvěle zvládnutými přesilovkami, kterých zužitkuje přes 24 %! Minulý víkend Brno ukončilo sérii šesti proher, když rozebralo Slavii 6:1.

nadst. - 10. kolo: Liberec - Třinec (sobota, 14:00)

Slezanům náleží čtrnáctá pozice, také u nich tedy platí, že by se tabulkou rádi posunuli do vyšších pater. Bota je tlačí především v ofenzivní fázi. Zatím vstřelili 46 branek, Tygři pro srovnání 74. V minulém utkání se nicméně Třineckým dařilo a z Kladna si přivezli cenné vítězství 4:3. Budou se zlepšenou formou prezentovat i na ledě Home Credit Areny?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení