Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniory čeká domácí dvojboj proti severočeským rivalům, dorost změří síly s Plzní a Kladnem

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládežnické kategorie před sebou mají další perný víkend. Dvacítka neopustí domácí stadion, ve Svijanské aréně postupně vyzve Litvínov a Chomutov. Sedmnáctka zahajuje program už ve středu, kdy si předehrává své utkání na ledě Plzně. V sobotu pak nastoupí v Home Credit Areně, kde se střetne s kladenskými Rytíři. Můžeme si tak užít hned tři domácí duely!

Z Moravy v okleštěné sestavě bez bodů

Minulý víkend čekala naše juniory těžká zkouška. Vinou obsáhlé marodky se k venkovnímu dvojzápasu vydali ve skromném počtu, přesto ve Zlíně sahali po bodech. I díky trefám obránců Filipa Kováře a Daniela Iry platilo ještě deset minut před koncem nerozhodné skóre, jenže poté Berani vstřelili dvě branky a ofenzivně laděné utkání zvládli výsledkem 5:3.

Ještě o poznání těžší fuška čekala Tygry v Olomouci. Ta se zatím řadí mezi nejlepší celky v lize a proti oslabenému soupeři si doma zastřílela. I přes 42 zákroků Pavla Čajana v bráně Hanáci zvítězili 6:0 a upevnili si čtvrtou příčku tabulky. Těžkou situaci týmu vnímal také liberecký trenér Milan Plodek: „Na trip jsme odjeli ve velmi osekané sestavě, máme několik zraněných a nemocných hráčů. I tak se s tím kluci poprali a bojovali v obou zápasech. Na lepší výsledky však síla nebyla."

26. kolo: Liberec - Litvínov (pátek, 17:00)

Na závěr pracovního týdne nebude naše hráče čekat nic lehkého. Chemici se zatím drží na šesté pozici s neutrálním skóre 79:79. Poslední zápasy se nicméně nemohou napevno usadit na vítězné vlně. Na ledě prvního Hradce urvali nesmírně cennou výhru 3:2, jenže pak doma nestačili 1:4 na Karlovy Vary.

První vzájemný duel nabídl gólovou hitparádu. A navíc s příjemným koncem pro Tygry! V Litvínově došla přestřelka až do samostatných nájezdů, které zvládli Plodkovi svěřenci a odvezli si domů vítězství 7:6. Dvěma brankami se prezentoval Michael Drábek, rozstřel ukončil Petr Gajda.

27. kolo: Liberec - Chomutov (sobota, 16:00)

Chomutovští junioři si v posledních týdnech vynahrazují nepříliš úspěšný vstup do soutěže. Mezi 26. říjnem a 23. listopadem měli období, v rámci kterého ovládli sedm z osmi zápasů! Poslední dvě střetnutí už však Piráti výsledkově znovu nezvládli. Aktuálně se tak v tabulce nacházejí o jediný bod za Tygry.

Když se obě mužstva utkala v Podkrušnohoří, bylo k vidění pořádné drama. Už se zdálo, že šelmy žádné body nevydolují, avšak v čase 59:49 vyrovnal na 2:2 Filip Kovář! V prodloužení už byl šťastnější soupeř.

Nezdar ze Sparty zahojen nečekanou kanonádou

Liberečtí dorostenci minulý čtvrtek zajížděli na pražskou půdu. V souboji se Spartou bohužel propadli v závěru první části, kdy třikrát inkasovali. Poté svůj výkon zlepšili, soupeře přehrávali, avšak ztrátu už naháněli marně. „Rozhodla první třetina, kterou jsme prohráli 0:3. Zaspali jsme, hráli jsme hrozně a to nás stálo zápas. Od druhé třetiny jsme předváděli už velice dobrý výkon, Spartu jsme zatlačili, ale bohužel už jsme nedohnali to manko, které jsme nabrali," potvrzuje liberecký kouč Richard Lobo.

Následovalo domácí utkání s Litvínovem. Čekala se spíše vyrovnaná bitva, koneckonců Verva držela na Liberec před zápasem sedmibodový náskok. Tygři ovšem měli jiný názor. Na bránu vyslali 56 střel a zdemolovali soupeře 8:2! Jakub Hujer nastřílel už v první polovině hrací doby hattrick. "Musím kluky pochválit za výkon, zápas odehráli velice slušně. Nesmíme ale usnout na vavřínech, je potřeba takto pracovat dál," zdůrazňuje Lobo.

5. kolo: Plzeň - Liberec (středa, 17:00)

Už ve středu nastoupí Severočeši v Plzni. Té se základní část povedla na výbornou, avšak do skupiny o pořadí v play-off vkročila dvěma prohrami. Poté už ale indiáni zabrali. Slavii přestříleli 5:3, v Brně pak uspěli drtivě 7:2. Liberečtí před sebou mají další těžkou prověrku!

6. kolo: Liberec - Kladno (sobota, 13:00)

Rytíři doposud nastřádali jen o dva body méně než šelmy. V nadstavbové části jejich zápasy každopádně nabízejí gólové hody! Výhry 6:5 nad Přerovem a 10:3 nad Zlínem jsou toho jasným důkazem, stejně jako porážky 2:8 s Hradcem a 0:5 na Slavii. Bude to v Home Credit Areně podobné?

Držte našim mládežnickým celkům palce a dorazte je podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení