Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniory čeká těžká fuška ve Slezsku, sedmnáctka doma ukončí základní část

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládežnické celky před sebou mají další náročný víkend! Dvacítka se bude ve slezském dvojzápase chtít vyhoupnout do horní poloviny tabulky, zatímco dorost finišuje základní část. Nejdříve vyjede do Hradce, načež vyzve Slavii.

Souboj špičkových akademií pro Liberec

Minulý pátek nastoupila naše juniorka proti Salzburgu. Jednalo se o zajímavý střet nejlepší akademie Českého hokeje posledních dvou let proti další, která se směle řadí mezi nejšpičkovější v Evropě. A lépe z něj vyšli svěřenci Milana Plodka, kteří ve vyrovnané bitvě přistřihli Red Bullu křídla výsledkem 4:2! Na výhře se prvním gólem v sezóně podílel Filip Jansa. "Rozhodují detaily, měli jsme i větší štěstí. Oni měli asi i více tutovek, ale Čája to vychytal. Nechci říct zasloužené vítězství, ale počítá se," hodnotil šťastný střelec.

19. kolo: Třinec - Liberec (pátek, 18:00)

Minulý rok se Ocelářům povedl husarský kousek, když brali titul v seniorské i juniorské nejvyšší soutěži! Letos však obhájce prvenství zatím pořádně klopýtá a v tabulce se nachází až na předposledním místě, kam jej seslala především mizerná aktuální forma. Třinec padl už šestkrát v řadě! Budou Tygři sedmým týmem, který jim nedovolí uspět?

Oba celky si potkaly už v prvním kole sezóny. Žádná kanonáda to rozhodně nebyla, na první branku se čekalo až do 47. minuty. Ke štěstí Liberce ji měl na svědomí vytáhlý útočník Adam Klapka, jehož rána zápěstím zajistila tři body za výhru 1:0! Pavel Čajan vytáhl 27 zásahů a neinkasoval. Myslím si, že jsme měli více šancí a že jsme to klidně mohli rozhodnout dříve," přiznal trenér Milan Plodek.

20. kolo: Vítkovice - Liberec (sobota, 13:00)

O necelý den později už se Severočeši přesunou do Ostravy, kde změří síly s Vítkovicemi. Ty v dosavadním průběhu soutěže nasbíraly pouze o čtyři body více, při shodě okolností se tak může jednat o souboj sousedů v tabulce. Ani Ridera se nemůže úplně opřít o současné rozpoložení, už čtyři duely totiž marně vyhlíží vítězství v základním hracím čase.

Domácí souboj s Ostravany v úvodu sezóny našim juniorům herně příliš nevyšel. Ačkoliv po většinu doby tahali za trošku kratší konec provazu a na jejich bránu mířilo 47 střel, získali alespoň bod za prohru 4:5 v prodloužení.

Po prohře splněná povinnost

Dorostenci už mají zajištěn postup do nadstavbové skupiny, avšak v závěrečných kolech základní části ještě mohou zabojovat o posun vpřed z pátého místa. Minulý týden se nejdříve se ukázalo, že hokej občas nemusí mít logiku. V Českých Budějovicích vyhráli Tygři na střely 51:19, přesto padli 3:6. Chuť si spravili v domácím utkání s posledním Táborem, který porazili v klidu 5:1. Rozhodla už úvodní dvacetiminutovka, po které vedli o čtyři góly.

17. kolo: Mountfield - Liberec (čtvrtek, 17:30)

Ve čtvrtek se svěřenci Richarda Loba vydají na led lídra soutěže. Hradec v dosavadním průběhu nastřádal devětatřicet bodů, přičemž s šestnácti zápasů třináct vyhrál. V minulém kole ovšem Východočeši zažili šok, když na Slavii vyfasovali tenisového kanára a Pražanům podlehli drtivě 0:6! Potvrdí Liberečtí vizitku nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů a urvou nějaký bodový zisk?

První střetnutí tygra se lvem přineslo nesmírně vyrovnanou podívanou. Severočeši se zásluhou gólu Tomáše Trundy časně ujali vedení, nicméně hosté dokázali skóre otočit a nakonec zvítězili 3:1. Celý zápas měl dobrou kvalitu, což se dá očekávat i nyní.

18. kolo: Liberec - Slavia (sobota, 15:00)

Sešívaným momentálně náleží třetí pozice tabulky s tříbodovým náskokem na Bílé Tygry. Pražané jsou v ráži, což dokládá šňůra tří výher za sebou. Nejprve doma zdolali České Budějovice 4:2, načež uspěli 6:2 v Táboře. To nejlepší si nechali až na poslední souboj, v němž roznesli hradeckého lídra 6:0 a ukázali, že se s nimi do další fáze sezóny musí počítat!

V první repríze loňského napínavého čtvrtfinále uspěli Liberečtí na Slavii poměrem 4:2. Napínavé utkání pomohli rozhodnout hráči, kteří už letos nakukují také do juniorské soutěže. Prosadili se Luka Vodlan, Adam Měchura nebo Jakub Masař. Skvělý výkon předvedl mezi tyčemi Daniel Král, jenž lapil 41 střel domácích. Završí šelmy základní část bodovým ziskem?

Držte našim mládežnickým výběrům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení