Akademie Bílí Tygři Liberec

K Liberci mám silný vztah. Povýšení do „A“ týmu si velmi vážím, říká Jiruš

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Realizační tým tygřího „áčka“ doplní pro následující sezónu Valdemar Jiruš, který pod Ještědem působil už jako hráč. Z trenéra liberecké mládeže se postupně vypracoval až v kouče farmy v Benátkách a nyní opět povýšil. „Budu sledovat naše mladé hráče v Chance lize a v případě potřeby doporučovat, které z nich bychom měli povýšit k nám,“ říká o své nové roli.

Kudy vedla cesta k vaší nové pozici?
Bavili jsme se o tom s Patrikem Augustou už během minulé sezóny. Jeho nabídka mě potěšila a přijal jsem ji. Trochu to také vyplynulo z toho, že se nám s Benátkami nepovedlo udržet v Chance lize. Z toho důvodu se přidávám k realizačnímu týmu Bílých Tygrů, za což jsem samozřejmě rád. K Liberci mě váže silné pouto, protože jsem tu roky hrál a následně i trénoval. Je to ocenění mé práce a strašně se těším na novou výzvu. Dostal jsem se k „A“ týmu, což je v této organizaci nejvíc.

Co konkrétně bude vaší pracovní náplní?
Jako asistent budu Patrikovi po ruce a budeme se spolu bavit o všem možném. To samé samozřejmě i s Jirkou Kudrnou. Vzhledem k tomu, že už nemáme farmu v Benátkách, budeme potřebovat trochu širší kádr. Proto podepíšeme několik mladších hráčů navíc a já budu sledovat, jak se rozvíjí v Chance lize. To bude má hlavní kompetence.

Čili budete takový prostředník mezi „A“ týmem a vašimi hráči v nižší soutěži?
Přesně tak. V případě zranění nějakého hráče „áčka“ budu poté hlavního trenéra informovat o tom, v jaké formě jsou daní kluci a které z nich bych doporučil na doplnění hlavního kádru.

Velmi úzce budete asi v kontaktu i s libereckou juniorkou a jejími trenéry, že?
Určitě. Servis, který měl „A“ tým doteď u Benátek, bude nyní poskytovat juniorka. Výkonnost hráčů budeme sledovat jak na trénincích, tak v juniorské soutěži.

V uplynulé sezóně se mladíci v „áčku“ výrazně prosadili. Co jste říkal na jejich výkony?
Strašně mě to potěšilo. Bohužel poté chyběli v Benátkách, což mě zase mrzelo, ale holt už to tak dopadlo. Nyní se musíme vydat novou cestou. Uvidíme, co nám přinese.


Foto: Dalibor Kachlík

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení