Akademie Bílí Tygři Liberec

Kapitán Petr Jelínek: Na soupeře v Lize mistrů se těším

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Bílí Tygři se letos popáté kvalifikovali do hokejové Ligy mistrů a středeční los v Bratislavě k nim byl velmi štědrý. Do základní skupiny jim přisoudil švédskou Luleu, německý Augsburger a severoirský Belfast. Liberečtí hokejisté se tak mohou těšit na vítěze premiérového ročníku CHL a na dva debutanty.

Po roční odmlce se Tygři vracejí mezi evropskou hokejovou smetánku, což s povděkem kvituje nový hlavní kouč Patrik Augusta. "Liga mistrů zvyšuje prestiž celé naší organizace. My navíc budeme ve velmi kvalitní a pestré skupině." Má pravdu. Luleå patří mezi top týmy švédské Elitserien, což dokazuje pravidelnou účastí v play-off a bojem o ty nejvyšší příčky. "Jsou jedním z nejlepších mančaftů v Evropě. Utkání s nimi budou mít vysokou kvalitu," věří Augusta. "Luleå, to mluví samo za sebe. Stabilně hrají ve Švédsku na špici. Bude to hokej nahoru dolů, asi padne i hodně branek," přidává se kapitán Petr Jelínek.

Nováčkem v soutěži je naopak Augsburger Panther, který v poslední sezoně skončil před branami finále německé DEL. Samotná účast v CHL je tak pro celek z Bavorska velkým úspěchem. Zajímavé bude tohle měření sil jistě i pro německé příznivce Bílých Tygrů, jejichž počet se každým rokem navyšuje. "Je to pro nás atraktivní soupeř z pohledu naší početné fanouškovské základny, kterou máme v Německu. Věřím ve výbornou diváckou kulisu v obou utkáních," řekl hlavní kouč.

Velkou neznámou je bezesporu Belfast Giants. Severní Irové si v Lize mistrů také střihnou premiéru, kterou si vybojovali na divokou kartu v Kontinentálním poháru. Pro Tygry to bude v rámci CHL už druhý soupeř z kategorie exotických. Před dvěma lety totiž zavítali na Britské ostrovy, kde vyzvali Cardiff Devils. "Bude to asi podobný, hrají stejnou soutěž. V Severním Irsku jsem ale ještě nikdy nehrál, tak jsem na ně zvědavý. Počítám, že půjde o velmi bojovné mužstvo," těší se Jelínek na vzájemnou konfrontaci.

Šestý ročník Champions Hockey League bude rozehrán ve čtvrtek 29. srpna. Zatím není známý přesný zápasový program Tygrů. Už teď je ale jasné, že se mají fanoušci na co těšit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení