Akademie Bílí Tygři Liberec

Každým zápasem se na ledě cítím líp a líp, hlásí Michal Birner

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Zápas s Vítkovicemi vyšel Tygrům na jedničku, jednoznačně vyhráli 4:0. Nejvíce se na vítězství podílela první lajna ve složení Hudáček - Redenbach - Birner. "Každým zápasem je ta chemie mezi námi lepší, instinktivně už víme, kde se ti další dva kluci nachází," těší Michala Birnera.

Jak bys ten zápas popsal?
Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Všechno začíná od obrany, která pracovala skvěle. Po zápase v Litvínově jsme si k tomu něco řekli, už v zápase s Kometou to bylo dobrý, teď to bylo ještě lepší. Taky nás hodně podržel Roman, když gólman takhle dobře chytá, dodá to týmu sebevědomí.

Kdy jste začali myslet na to, aby měl Roman nulu?
Asi od toho gólu na 3:0, nechci říct, že to bylo rozhodnuté, ale museli by se stát něco hodně bláznivého, aby to otočili. Spíš jsme se říkali, že Romanovi k té nule pomůžeme. Nakonec se mu to povedlo, což je super, protože za výkony, které předvádí, si čisté konto zasloužil.

Je vidět, že když hrajete na 100%, je hodně těžké vás porazit..
To je výsledkem naší každodenní tvrdé práce a přístupu k zápasům. Třeba v Litvínově jsme k tomu přistoupili hodně lehkovážně, sice jsme si spoustu šancí vytvořili, jenže v obraně jsme hráli špatně. Po tom zápase jsme si k tomu něco řekli, teď už to je lepší.

Jak se osobně cítíš ty?
Každým zápasem je to lepší, ale ještě to úplně na 100% není. Na puku se cítím dobře, ale ta noha, co byla zraněná, ještě není tak silná jako ta druhá. Doufám, že po reprezentační přestávce se už budu cítit tak ,jak bych chtěl.

Hraješ v první řadě s Liborem Hudáčkem a Tylerem Redenbachem, hraje se ti s nimi dobře?
Jo, oba jsou to velmi kvalitní hráči. Každým zápase je mezi náma ta chemie větší. Když mám puk, nemusím tolik přemýšlet, kde ti další dva kluci budou, už to tak nějak instinktivně vím. Snažíme se o tom mluvit a hodně na tom pracovat, řekl bych, že to přináší ovoce.

V neděli vás čeká Sparta, to asi bude hodně těžký zápas…
My jsme si teď řekli v šatně, že je sice fajn, že jsme dneska vyhráli, ale od této chvíle začínáme myslet na Spartu. Viděl jsem jejich utkání s Kometou, a musím říct, že hrají opravdu nepříjemný hokej, sice není moc koukatelný, je však hodně účelný. Myslím si, že to bude krásný zápas, a doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení