Akademie Bílí Tygři Liberec

Kdo s koho! Semifinále se Spartou rozhodne poslední střet!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Semifinálové klání nakonec nabídne maximální počet utkání. Sparta totiž v úterý uspěla podruhé za sebou v prodloužení a vynutila si rozhodující souboj. Ten ve čtvrtek nabídne na svých obrazovkách ČT Sport od 17:00. Ani jeden tým už nyní nemá prostor pro zaváhání. Vítěz bere vše, poražený v play-off končí!

Sparta vs. Liberec 3:3 na zápasy

1. zápas: Sparta vs. Liberec 1:5
2. zápas: Sparta vs. Liberec 1:3
3. zápas: Liberec vs. Sparta 3:2p
4. zápas: Liberec vs. Sparta 0:5
5. zápas: Sparta vs. Liberec 3:2p
6. zápas: Liberec vs. Sparta 2:3p

Před šestým semifinálovým střetnutím vedli Tygři 3:2 na zápasy a měli tak k dispozici třetí mečbol na postup do finále, k tomu navíc výhodu domácího prostředí. I přes větší aktivitu Liberce otevřela skóre Sparta, která se ve druhé třetině dostala do vedení 2:0.

Šelmy ale nesložily zbraně a v závěrečném dějství již podruhé v této sérii dorovnaly dvougólovou ztrátu. Podruhé za sebou tak utkání dospělo do nekonečného prodloužení, které však tentokrát Pražané ukončili již v prvním nastaveném čase. O finalistovi tak rozhodne sedmý duel!

Dávid Gríger před sedmým zápasem:

„Situace je nyní padesát na padesát, oba týmy mají stejnou šanci postoupit. My budeme připraveni na 120 %. Dokázali jsme si, že v Praze umíme vyhrát, podařilo se nám to hned dvakrát. Potřetí jsme utkání dotáhli do prodloužení. Nevidím důvod, proč bychom tam nemohli uspět znovu.


Není kam couvnout!

Zápas o vše. Tak by se dvěma slovy dalo shrnout to, co nás ve čtvrtek čeká. Stav na zápasy je 3:3, oba celky tak mají stejně daleko k postupu do finále. Liberec i Sparta už mají navíc historicky se sedmými duely nemalé zkušenosti. Pražané si rozhodující utkání střihnou popáté, Tygři dokonce pošesté! Za zmínku stojí, že pro Severočechy to bude již třetí duel č. 7 na ledě O2 areny.

Už nyní je jasné, že série se Spartou bude minimálně druhá nejdelší v historii extraligy, pokud sečteme čistý herní čas všech sedmi utkání. Jaké bude mít toto drama rozuzlení? Buly rozhodujícího zápasu padne před kamerami ČT Sport v čtvrtečních 17:00. Držte Tygrům na dálku palce!

Radan Lenc o důležitosti prvního gólu:

„V předchozích případech se nám nedařilo jako první skórovat. V sedmém utkání tohle chceme zlomit a zápas kontrolovat. Za nepříznivého stavu ale na druhou stranu není nic ztraceného. Už jsme několikrát předvedli, že jsme schopni vyrovnat a vynutit si prodloužení. Dotahovat však manko není nic jednoduchého, obzvlášť ne proti Spartě. Jsme schopni to zvládnout, nicméně byl bych rád, kdybychom se v Praze prosadili jako první.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení