Akademie Bílí Tygři Liberec

Klapka míří do NHL! Na dva roky podepsal s Calgary

Date of publication Author Klub

Liberec - Za své výkony v uplynulé sezoně si Adam Klapka vysloužil smlouvu v NHL. Na dva roky podepsal nováčkovský kontrakt s Calgary Flames. Vytáhlý forvard v uplynulém ročníku zaznamenal za Bílé Tygry šest branek a 12 asistencí ve 44 utkáních.

Jak probíhala jednání s Calgary?
Během sezony za mnou přiletěl hlavní skaut Flames a byl se podívat na několika zápasech. Pak jsem se s ním chvíli bavil a domluvili jsme se, že se i s mojí rodinou sejdeme v Praze. Chtěl nás všechny lépe poznat. Bylo to fajn, asi tříhodinové povídání. Pak odletěl zpátky do zámoří a já se soustředil dál na Tygry. Spolu jsme se sešli ještě v Ostravě během Českých hokejových her. Jak končila sezona, začalo se to řešit i tady s Tygry. Pak už mi jen zavolal generální manažer Flames, poblahopřál mi a přivítal mě v týmu.

Bude se ti Liberec těžko opouštět?
Není to samozřejmě snadné. Oblíbil jsem si to tady. Chci celé organizaci poděkovat, Tygři jsou v tomhle skvělí. Všichni mě podpořili a nechali mě jít dál v mé kariéře. Budu tady na to rád vzpomínat.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Měli jsme velký zájem na pokračování Adama v našem týmu. Přišla ale nabídka z NHL, což je pro naší organizaci vždy skvělá vizitka. Adamovi přejeme hodně štěstí a věříme, že to bude motivací i pro další mladé hráče v našem týmu.

Tvoje smlouva je dvoucestná. Máš zprávy, jestli začneš na farmě?
O tom se ještě budeme bavit, ale myslím si, že hodně bude záležet na nováčkovském kempu. Budu se snažit na to co nejlépe připravit, abych nebyl zaskočený. Očekávám, že to bude velmi náročné. Půjdu krok po kroku a uvidíme, kam mě to donese.

Konzultoval jsi to i s Láďou Šmídem, který v Calgary působil?
Ještě jsem se s ním o tom nestihl pobavit, ale jelikož na začátku června odlétám do Kanady trénovat, tak věřím, že se tam uvidíme a určitě mi k tomu něco řekne.

Jsi rád, že jdeš zrovna do Calgary? V Kanadě je oproti Spojeným státům veřejnost do hokeje více zapálená.
Pro mě je to super. Já byl v Kanadě, když hrálo Toronto finále NBA a byl jsem nadšený. Lidi to tam fakt žrali. Hokej je tam navíc ještě národní sport a milují to. Když jsem teď viděl, jak tam během play-off fanoušci stojí v davech před arenou, ujistilo mě to, že to je dobrá destinace pro hokej.

Na druhou stranu tam bude větší zima než třeba na Floridě.
To určitě (smích). Naštěstí já tam nejedu kvůli teplu, ale kvůli hokeji. Zimu mám rád a těším se na to.

Pomůže ti i zkušenost z reprezentace ze závěru sezony?
To byly bonusové body. Na vlastní oči jsem viděl nejen spoluhráče, ale i protihráče, kteří hrají v NHL. To vám ještě více otevře oči. Musím být na sto procent připravený, abych tam mohl uspět.

Flames se teď přes sedmý zápas probojovali do semifinále konference a čeká je bitva o Albertu. Sleduješ to?
Rozhodně se o to víc zajímám. Klukům přeju, aby se dostali co nejdál a třeba i vyhráli Stanley Cup. Doufám, že ještě budou hrát, až do Kanady přiletím. Rád bych se na ně zašel podívat.


Adam Klapka před novináři

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení