Akademie Bílí Tygři Liberec

Konečně Škodovka! Tygři vůbec poprvé v sezóně změří síly s Plzní, dvojzápas rozehrají na ledě soupeře

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ze tří za sebou jdoucích domácích utkání vydolovali Tygři maximální počet bodů. Nyní si formu budou chtít přenést také do Plzně. Na tu v dosavadním průběhu sezóny ještě nenarazili, tento týden se s ní však střetnou rovnou dvakrát! V pátek je totiž na programu odveta pod Ještědem. Jak dohrávka 24. kola před televizními kamerami dopadne?

Zpátky na první místo

O víkendu se svěřenci Patrika Augusty před svými fanoušky pořádně předvedli. V pátek nejprve bez větších potíží přestříleli poslední Pardubice 5:2, v neděli pak smetli Brno. Přestože se očekávala spíše vyrovnaná bitva, Tygři ukázali sílu a rivala v boji o nejvyšší extraligové příčky porazili 5:0!

V utkání s Kometou dodaly Severočechům klid trefy obránců. Oldrich Kotvan v přesilovce otevřel skóre a div, že Ronald Knot v úvodu druhé části neprotrhl svojí dělovkou síť! Během závěrečné periody ještě zvýšil Adam Musil a demolici loňského semifinálového soupeře dokonal hned dvěma góly nejproduktivnější hráč Liberce Libor Hudáček. Pod výsledek se dalším skvělým výkonem mezi tyčemi podepsal také Dominik Hrachovina, který lapil všech 22 střel Moravanů a připsal si už čtvrtou nulu v ročníku.

Dominik Hrachovina o zápasu s Brnem:

"Ani jsem se moc nezapotil. Možná to je překvapivé, ale tentokrát toho moc nebylo. Náročnější bylo asi jen to oslabení ve třech ve druhé třetině, což si myslím, že lámalo celý vývoj utkání. Uhráli jsme dobrý zápas, zachovali jsme si chladnou hlavu a byli jsme jasně lepší!"


Po třetí výhře v řadě se náš tým dokonce vyhoupl na první místo tabulky, kde i přes výrazně nižší počet odehraných zápasů vystřídal Spartu. Aktuálně se může pochlubit parádním ziskem 72 bodů ze 33 duelů!

Fantom Gulaš

Také na západě Čech mohou být s dosavadním průběhem ročníku nadmíru spokojeni. Plzeňští si pěti výhrami za sebou vybudovali přesvědčivý náskok na třetí příčce, odkud pokukují ještě výše. Na druhou Spartu totiž mají taktéž několik zápasů k dobru a pokud by v úterní dohrávce s Tygry zvítězili v základní hrací době, dotáhli by se za ně na rozdíl pouhých dvou bodů! Je tedy jasné, že Škodovka bude mít o motivaci postaráno.

Za skvělými výsledky svého týmu stojí v hlavní roli Milan Gulaš. Zatímco loni předčil v honbě za cenou pro nejproduktivnějšího hráče základní části (tehdy libereckého) Marka Kvapila jen o kousek, letos si z kanadského bodování udělal soukromou "One Man Show." Ve 34 zápasech zaznamenal úchvatných 59 bodů (30+29) a má nakročeno k překonání letitých rekordů. Zajímavostí je, že bodoval proti všem dvanácti soupeřům, na které už Západočeši letos narazili. Libereckou obranu prověří v úterý poprvé.

Tak trošku v Gulašově stínu exceluje také další zkušený útočník Tomáš Mertl (14+17), za kterým se v klubových statistikách nacházejí Matyáš Kantner (9+14) a Luboš Rob (13+9). Brankoviště patří Dominiku Frodlovi, jenž má v klubu naprosto neotřesitelnou pozici a odchytal všechny zápasy! Důvěru splácí velmi dobře, o čemž svědčí také 91,29% úspěšnost zákroků a už šest vychytaných nul. Čeká nás tedy i souboj předních ligových gólmanů.

Poprvé v sezóně

Jak už bylo zmíněno, vinou termínových změn se Tygři s Indiány letos ještě nesetkali. V minulém ročníku vždy platila výhoda domácího prostředí, doufejme tedy, že Liberečtí na západě Čech po delší době znovu uspějí. Naposledy se jim to v rámci základní části povedlo v říjnu roku 2016, tehdy v Plzni vyhráli drtivě 5:0. Utkání začne v LOGSPEED CZ Aréně v úterních 17 hodin a 30 minut. Přímý přenos nabídne ČT sport!

Ladislav Šmíd o nadcházejícím zápasu s Plzní

"Další kvalitní soupeř. Mají Milana Gulaše, kromě něj tam ale samozřejmě je několik dalších výborných hráčů. Rádi hrají na puku a zejména doma jsou hodně nepříjemní. My už jsme ale několik těžkých venkovních zápasů zvládli. Pokud si budeme všichni plnit své role, budou to proti nám mít hodně těžké. Teď máme před sebou takový týden pravdy, měli jsme Kometu, čekají nás Plzeň a Třinec. Ukáže se, jak si v lize opravdu stojíme. Doufám, že to zvládneme!"


Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 68
Bilance: 31 – 4 – 3 – 6 – 24
Skóre: 189:192

Poslední vzájemný duel se odehrál téměř před rokem v Home Credit Areně, kde fanoušci hodně dlouho čekali na úvodní branku. V dech beroucím závěru nakonec slavili domácí. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení