Akademie Bílí Tygři Liberec

Kouzelník na bonusové body Šafařovský: Gól z nájezdu? Naposledy tři roky zpátky

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Útočník Petr Šafařovský prolomil prokletí, které devatenáctku trápilo na začátku sezony. Šikovný forvard si zkrátka zvykl zrádný nastavený čas rozhodovat. Při posledních třech bodových ziscích nad rámec základní hrací doby se sám o jeden gól postaral, na další přihrál a do třetice rozhodl i bitvu v samostatných nájezdech.

Máte za sebou osm zápasů a patří vám čtvrté místo. Jak bys start sezony okomentoval?
Start do soutěže se nám vůbec nepovedl. Dělali jsme hodně zbytečné chyby a tím jsme si i často prohrávali zápasy. Jako příklad stačí uvést zápas v Hradci, kdy jsme vedli 3:1 a po našich hrubých chybách soupeř utkání otočil na 3:4. Naštěstí jsme v power-play srovnali. Nicméně poslední zápas v Havlíčkově Brodě a ještě předtím na Spartě se nám hodně povedl a konečně jsme se dokázali střelecky prosadit. Doufám, že už naše výkony půjdou jen a jen nahoru.

Potvrdili jste si, že letos bude každý soupeř náročný? Ve skupině jsou zatím minimální bodové rozestupy.
Ano, je to přesně tak. Žádný ze soupeřů není jednoduchý. Na každého soupeře se musíme kvalitně připravovat, buď na tréninku nebo u videa a do každého střídání musíme dát sto procent! I když se zápas s Havlíčkovým Brodem zdál po výsledku 8:2 jako jednoznačný, nic lehkého to určitě nebylo. Musíme jít utkání po utkání výkonnostně nahoru.



Dlouho vám dělalo problém prodloužení. Čím si to vysvětluješ?
Ze začátku jsme moc nevěděli jak na to. Trenéři to častěji dávali do tréninku a koukali jsme na chyby u videa. Řekli jsme si i nějaké signály a začali jsme je vyhrávat.

Tys na něj ale nakonec nalezl recept. V posledních dvou zápasech jsi rozhodl prodloužení i nájezdy. Ještě předtím jsi asistoval v prodloužení u branky Adama Charváta...
Spíš jsem stál ve správný čas na správném místě (směje se). Během prodloužení v Pardubicích jsme je rozebrali jako lego. Nakonec jsem přihrával Charvimu do prázdné branky. Teď v Brodě to zase fantasticky udělal Rychlas (Jakub Rychlovský), kdy už bylo jen na mně, jestli to trefím, nebo ne. Co se týče nájezdu... No moc jsem si nevěřil. Nájezd během zápasu jsem nedal už asi tři roky (směje se). Ale jsem samozřejmě rád, že to tam spadlo.

Proti komu jsi naposledy z nájezdu skóroval? Co zabralo teď?
No, to už si právě ani nepamatuju. Budou to už přece jenom tři roky. Střídal jsem právě tuto kličku do forhendu, která se mi povedla teď, a střelu pod lapačku.

Určil tě tentokrát kouč? A na tréninku se ti taky nedařilo?
Na tréninku jsem občas gól z nájezdu dal. Už si ze sebe s Rychlasem děláme srandu, že jsme dřeváci na nájezdy. Ano, teď mě určil hlavní trenér Plodek. Všichni přede mnou vystřelili, tak jsem šel do blafáku a vyšlo to.

Trenér Milan Plodek o Petru Šafařovském

"Šáfa se dlouhodobě jeví jako šikovný, týmový hráč, a proto jsem před rozhodujícím nájezdem ukázal právě na něj. V útoku s Rychlíkem a Žembičem si sedí jako velcí kamarádi a stejné to je i na ledě. Doufám, že se takto budou prosazovat i nadále."


Na začátku sezony se ti celkově daří. Máš průměr víc jak bodu na zápas (4+5). Pamatuješ, že bys měl někdy takto vydařený začátek?
jsem rád, že boduju. Každopádně je to hlavně o tom, že mám na křídlech Rychlase s Žembičem (Jan Žemba), kteří jsou oba výborní hokejisti a umí dávat góly. Dokážeme si vyhovět a to je to hlavní. Hru s nimi si hrozně užívám.

Teď vás čeká Mladá Boleslav a Pardubice. Oba první vzájemné zápasy jste prohráli, co teď změnit?
Musíme hru hlavně zjednodušit a víc střílet. Boleslav i Pardubice hodně bruslily. Když oba týmy přebruslíme a budeme se tlačit více do zakončení, tak doufám, že si odneseme co nejvíce bodů. Mezi zápasy máme den volno, čas na regeneraci. Doufám, že nám to pomůže a budeme na sobotu v co nejlepším stavu.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení