Akademie Bílí Tygři Liberec

Krátká výměna brankářů v průběhu třetí části. Co za netradiční situací stálo?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Petr Kváča předváděl v utkání s Pardubicemi skvělý výkon, ale v čase 45:35 až 47:52 za něj v brance zaskočil Jaroslav Pavelka. Kváča totiž potřeboval drobné lékařské ošetření, po kterém se mezi tyče vrátil a dovedl svůj tým alespoň k bodu.

Probíhala 46. minuta utkání a na libereckou bránu přiletěla prudká střela z levého křídla. Petr Kváča ji vyrazil lapačkou, jenže hned bylo jasné, že je něco v nepořádku. "Letěla na mě střela a puk mi škrtnul lapačku. Vzalo mi to špičku prstu a je to nateklé," vysvětloval Kváča. Realizační tým přitom hned věděl, jak si s problémem poradit. "Potřeboval jsem to zatejpovat, už se mi to v minulosti párkrát stalo. Naposledy se mi to přihodilo na letním turnaji v Kiztbühelu, takže už jsme přesně věděli, co udělat."

Do branky se tedy musel narychlo postavit Jaroslav Pavelka. "Bylo to trošku jiné, než běžné střídání. Musím být ale připravený, že se to může stát. Kvaky chytá hodně zápasů a takový moment někdy přijde," řekl. Na led se přitom vydal s vědomím, že zápas dochytá až do konce. "Původně jsem vůbec nevěděl, že se Kvaky bude vracet, ale relizační tým odvedl dobrou práci a dali Petra do pořádku," pokyvuje hlavou Pavelka. A děkuje i fanouškům, kteří mu pomohli. "Bylo příjemné, že mě fanoušci při mém pobytu na ledě vyvolávali!"

Petr Kváča měl přitom hned jasno, že se do brány chce ještě vrátit. "Chtěl jsem zápas dochytat, protože se to dalo vydržet. Uvidíme, jak to bude vypadat dál," uzavřel.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení