Akademie Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Návrat do zápasu? Nejdřív v polovině ledna

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Hynek Preisler

Liberec – Vinou dalšího zranění musel Ladislav Šmíd bohužel znovu na operaci, která by však letos nemusela pro elitního beka znamenat konec sezóny. „Psychicky je to náročné. Obzvlášť po tom, čím jsem si prošel loni. A navíc jsem vypadl ve chvíli, kdy je tým v těžké situaci,“ svěřil se zkušený obránce pro sport.cz.

Obránce Ladislava Šmída po roce bohužel znovu potkalo nepříjemné zranění, kvůli kterému od 17. října nenastoupil k zápasu. Problémy měl však už nějakou dobu předtím. „Docela dlouho mě s přestávkami bolela záda, jenže takhle jsem je cítil už mnohokrát. Za pár dnů bolest pokaždé odezněla. Tentokrát se ale vrátila a zesílila. Svaly se úplně stáhly, chodil jsem zkřiveně. Nepomáhala rehabilitace, klid, vůbec nic,“ vzpomínal jeden z libereckých tahounů.

„Svěřil jsem se s tím doktorovi v klubu, jenž mi hned dohodil neuroložku. Ta mě poslala na magnetickou rezonanci, která odhalila celkem velký výhřez ploténky,“ popisoval Šmíd své zranění, s nímž nakonec musel na operaci. „Týmový doktor mi vysvětlil, že když vše uděláme hned a vše půjde dobře, je docela velká šance na návrat ještě v této sezoně,“ pokračoval.

Ladislav Šmíd o budoucnosti

„Věřím, že až se budeme moci s Vitasem (Ondřejem Vitáskem, pozn. red.) vrátit, budeme v tabulce na dobrý pozici pro play-off. Nebudeme mít patřičnou herní praxi, ale naše výhoda bude zase v tom, že nebudeme tolik unavení. Naopak budeme mít energii a chuť. Doufám, že týmu pomůžeme.“


Operace byla úspěšná a Ladislava Šmída nyní čeká rehabilitace s fyzioterapeutem. Ještě ovšem nějakou dobu potrvá, než se bude moct do hry vrátit. „Když vše půjde dobře, ve druhé polovině prosince bych si mohl jít jen tak zajezdit na led. Hrát bych snad mohl až ve druhé polovině ledna. Pevné datum vám ale nikdo neřekne. Záleží to na mnoha faktorech, vysvětluje liberecký bek.

„Chci se vrátit!“

Zranění a dlouhá herní pauza se samozřejmě podepsaly i na jeho psychice: „Je to těžké, rodina i partnerka mě ovšem podporují. Za měsíc přiletí i děti z předchozího vztahu. Pomáhají i kluci v týmu, voláme si a píšeme každý den. To mě drží nad vodou.“

I po další operaci je však účastník olympijských her i světového šampionátu velice sebevědomý ohledně svého návratu. „Je jasné, že musím být ohleduplný vůči svému tělu, ale chci se ještě vrátit. A když to tělo nepovolí, nic se nestane. Prostě skončím,“ neubíral Šmíd na upřímnosti.

Na otázku, zda mu stojí za to tvrdě pracovat na dalším návratu, odpověděl lídr liberecké defenzivy bez váhání: „Stojí! Nikdy bych si neodpustil se na to vykašlat. Bylo by mi to blbé hlavně vůči klukům, kteří se mnou sedí v kabině. Věřím, že tělo ještě pár měsíců hokeje zvládne.“

Ladislav Šmíd s kustodem Alešem Válou
Zdroj: sport.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení