Akademie Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Že nás čekají první a druhý tým tabulky? Když budeme disciplinovaní, můžeme porazit každého!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ladislav Šmíd zatím patří v této sezoně k nejvytěžovanějším Tygrům. Na ledě stráví průměrně přes 23 minut, proti Olomouci to bylo dokonce téměř půl hodiny. "Také jsem byl v neděli rád, že jsem mohl dát nohy na stůl a odfrknout si," usmívá se zkušený zadák.

Jak těžké je tuto porci minut na ledě zvládat?
Pro mě je to dobré, cítím se být v zápase. Rozhodně si to tempo užívám! (úsměv) Snažím se týmu co nejvíce pomoct a jsem rád, že cítím důvěru našeho trenérského štábu.

Jsi připravený v takovém zápřahu pokračovat také ve zbytku sezony?
Teď jsme měli zraněné Lukáše Dernera a Matěje Stříteského, takže připadlo více času na mě a na Martina Ševce. Uvidíme, jak to bude dál. Snažím se soustředit na každý zápas. Myslím si, že fyzičku mám dobrou, celé léto jsem na ní v Kanadě makal. Když to bude potřeba, věřím, že to zvládnu.

Proti Olomouci jsi dokonce strávil na ledě 28 minut. To je skoro polovina celého zápasu. Zažil jsi už někdy něco podobného?
Pár podobných zápasů už jsem asi zažil, ale teď ve Varech a proti Olomouci už toho bylo opravdu docela dost. Musím říct, že po těch dvou utkáních ve dvou dnech jsem byl rád, když jsem v neděli mohl dát nohy na stůl a trochu si odfrknout.

Byl dvojzápas v Karlových Varech a proti Olomouci ve dvou dnech fyzicky náročnější, než když se hraje tradičně v pátek a v neděli?
Podle mě to teď na začátku sezony zas tak jiné není. Teď jsou ještě všichni plní sil. Navíc, dokud se zatím hrají jen dva zápasy týdně, máme v podstatě dalších čtyři pět dní, abychom se z toho dostali a potrénovali. Třeba ke konci sezony už to bude víc znát, ale teď to je zatím v pohodě.

Ladislav Šmíd vykukuje z řady

V pátek vás po krátkém volnu čeká další zápas. Vyrazíte do Hradce, který vás v poslední sezoně vyřadil ve čtvrtfinále play-off. Jak těžké utkání to podle tebe bude?
Máme s nimi nevyřízené účty, za play-off jim to budeme chtít vrátit. Trochu pozměnili tým, ale také tentokrát mají kvalitní a dobře organizovaný kádr. Bude to o tom, kdo bude víc disciplinovaný. Ani jeden z nás nebude chtít soupeři dát zbytečně výhodu hrát v přesilovce. Především se chceme soustředit na svůj výkon, protože proti Olomouci to v prvních dvou třetinách mělo k dokonalosti hodně daleko a zbytečně jsme ztráceli puky. Když se tomu vyvarujeme, můžeme podle mě hrát s každým a především porazit každého.

Následně v neděli po souboji s Hradcem vyzvete Litvínov, který je momentálně lídrem tabulky. Během tří dnů tak narazíte na první i druhý tým. Jde z takového dvojutkání respekt?
Bude to pro nás především vynikající test. Ukážeme si, na čem jsme. Oba týmy jsou velmi kvalitní a jsou na vítězné vlně, ale jak jsem říkal, máme natolik silný kádr, že pokud zůstaneme disciplinovaní, můžeme porazit kohokoliv.

Myslíš tím disciplinovanost ve smyslu trestů?
Nejen to. Mluvím třeba i o tom, že jede jeden hráč do tří, ztratí puk a valí se to zpět na nás. Tahle disciplína je také velice důležitá a právě s Olomoucí jsme s tím měli problém. Ztráceli jsme puky, vracelo se to k nám do pásma. Proto jsme dvě třetiny nemohli se soupeřem hnout.

Právě proti Olomouci jste se přitom jinak nechali pouze třikrát vyloučit a soupeře jste prakticky nepouštěli do přesilovek.
Jistě, o vylučování se ani nemusíme bavit, i když minule se nám paradoxně v oslabení podařilo vyrovnat. Ale já sám se už musím trochu uklidnit. Mám dva desetiminutové tresty, což určitě není ideální. (Pokud hráč nastřádá čtyři desetiminutové tresty, nesmí v dalším utkání nastoupit, pozn. red.) Mluvili jsme o tom i s Filipem, budu si na to dávat pozor. Každopádně bych řekl, že jsme se oproti minulému roku poučili a našich trestů ubylo. Musíme v tom pokračovat, protože přesilovky mohou rozhodovat zápasy.

Ladislav Šmíd

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení