Akademie Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd o porážce na ledě Hradce: Utkání připomínalo play-off. Musíme se z toho poučit

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Hradec Králové/Liberec - Ladislav Šmíd ve druhé třetině parádní ranou do horního rohu otevřel skóre zápasu s Hradcem, po nepovedené třetí třetině se však radoval z výhry Mountfield. „Musíme makat celé utkání, speciálně proti týmu, jaký má Hradec Králové, který se do poslední minuty nevzdá,“ svěřil se po utkání autor jediné branky Tygrů.

První dvě třetiny jste měli víceméně zápas ve svých rukách. Co se poté stalo?
Čtyřicet minut jsme měli více ze hry, hráli jsme poctivý hokej a vytvořili jsme si spoustu šancí. Ty jsme neproměnili a bohužel nás to ve třetí třetině stálo zápas. Udělali jsme nějaké chyby a asi trochu přestali hrát. My musíme makat celé utkání, speciálně proti týmu, jaký má Hradec Králové, který se do poslední minuty nevzdá.

Nepřišlo z vaší strany třeba nějaké uspokojení?
To bych neřekl. Spíš si myslím, jestli jsme neměli strach z výhry, jak se to někdy stane. První jejich gól byl po šťastném odrazu a dorážce, a ten druhý naše chyba, nepokryli jsme hráče kolem naší brány.

Jak moc porážka bolí po takovém průběhu?
Chceme vyhrát každý zápas. Proti Hradci máme navíc extra motivaci, minulý rok nás vyřadili ve čtvrtfinále a bylo to celkem vyhecované. Chceme se udržet na prvním místě a do play-off jít z co nejlepší pozice. Utkání bylo podobné těm ve vyřazovacích bojích a my se z toho musíme poučit.

Budete se snažit to co nejrychleji hodit za hlavu nebo to budete nějak blíže rozebírat?
Myslím, že se jako vždy podíváme na video. Žádný velký problém bych z toho ovšem nedělal. Řekneme si chyby, které jsme udělali, podle mě ale bylo víc pozitiv než negativ.

Během zápasu došlo i k menším osekávání mezi tebou a Radkem Smoleňákem.
Je to styl jeho hry. Vůbec mi to nevadí, dělám to tak podobně. To, co se stane na ledě, tam zůstane, mimo led jsme kamarádi.

Největší rival Liberce je nejspíš Mladá Boleslav, utkání s Hradcem Králové jsou ovšem taky dost specifická.
Minulý rok jsem se po spoustě letech vrátil pod Ještěd a když jsme do Hradce přijeli, tak byli ostatní kluci hodně nabuzení a Mountfield to poté potvrdil. Jak říkám, porážka v sedmém zápase čtvrtfinále minulý rok hodně bolela. Vyhrocené je to hodně. Mají velice zkušené hráče a skvělé mladé kluky. Někteří hokejisté hrají tak, že to okecávají a snaží se soupeře rozhodit a jiní se soustředí na hru. Myslím, že jsme dva téměř vyrovnané týmy. Na výhry to letos bylo 1:1, nyní Hradec vyhrál podruhé. Doufám, že až přijedou k nám, tak jim to opět vrátíme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení