Akademie Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd zaznamenal v prvním kole historický zápis. Tygři také vyrovnali jeden svůj rekord

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři vstoupili do nového extraligového ručníku vítězně. Své fanoušky v zápase proti Dynamu potěšili hned sedmkrát! Alfou a omegou celého utkání byly přesilové hry, v nichž Severočeši vyrovnali jeden svůj rekord. Jeden si také v utkání připsal Ladislav Šmíd. O jaké milníky se jedná.

Minulý rok Liberečtí dosáhli na několik rekordů. Michal Birner například dvakrát dokončil hattrick v prodloužení, Libor Hudáček zase překonal maximální počet bodů zaznamenaných cizincem v jedné sezóně.

Už nyní je jisté, že ani letos Tygři nezůstanou zkrátka. Začněme individuálním výkonem Ladislava Šmída. Ten minulý rok překonal rekord v počtu odehraných minut za jeden zápas, když v utkání s Litvínovem strávil na ledě téměř třicet šest minut!

V pátečním zápase s Pardubicemi se zkušený bek činil a připsal si hned čtyři asistence. A tím se zapsal do extraligových kronik! Jako první v historii samostatné soutěže zvládl během prvního kola nahrát na čtyři góly, což se ještě nikomu nepovedlo. Ladislavu Šmídovi na to navíc stačila první půlka utkání.

Ladislav Šmíd o čtyřech asistencích:

„Já na ty body moc nehledím. V Liberci jsme vždy stavěli hlavně na týmovosti, což se v tomto utkání povedlo. Proti Dynamu bodovalo opravdu hodně hráčů a myslím si, že je důležité, aby se každý cítil v týmu komfortně.“


Svěřenci trenéra Patrika Augusty rozstříleli v zahajovacím duelu sezóny Dynamo 7:1 a zaslouženě si připsali první tři body do tabulky. Střetnutí rozhodly především přesilové hry. Zatímco Východočeši promarnili všechny početní výhody, včetně dvou pět na tři, Tygři zužitkovali hned čtyři.

Tento počin se v historii extraligy stal jen jednou. V prvním kole dokázali využít čtyři přesilovky jen Tygři, a to v sezóně 2007/08 proti Ústí nad Labem. Šelmy tak vyrovnaly svůj vlastní rekord. Nám nezbývá než doufat, že se našemu týmu bude dařit i v následujících duelech!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení