Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberec bude hostit bitvu o elitní čtyřku! V té se Tygři postaví Hradci Králové

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - V rušném týdnu čeká Severočechy další silný soupeř. Tentokrát ale budou hájit své teritorium, pod Ještěd zavítá hradecký Mountfield. Navážou Liberečtí ve čtvrtek na povedený výsledek z Litvínova? Utkání v Home Credit Areně začíná od 18:00.

Rozdíl jednoho gólu? To už neplatí!

Tygři v poslední době zažívali zápasy, ve kterých rozhodovaly všechny maličkosti. Vždyť osm utkání v řadě skončilo s jednobrankovým rozdílem! V Pardubicích sice Liberec prohrával, poté ale přišel obrat, kdy se trefili Michal Birner a Ondřej Vitásek, a šelmy domů odjížděly s výhrou 2:1.

Následovalo domácí klání s Olomoucí, které dopadlo se stejným výsledkem, tentokrát ale lépe pro Kohouty. Hosté podobným způsobem zvrátili vývoj zápasu až ve třetí třetině a vzali všechny body. Minulý duel však sérii těsných závěrů zlomil. Proti Vervě si Tygři utvořili tříbrankové vedení a nakonec zvítězili vysoko 6:1. Tři asistence si navíc připsal obránce Tomáš Hanousek!

Trenér Patrik Augusta po zápasu s Vervou:

„S výsledkem i předvedenou hrou jsme spokojení. Kromě dvouminutového výpadku ve druhé třetině jsme hru kontrolovali. Hráli jsme velice dobře a byli jsme silní na kotouči.“


Bodově v patách

Mountfield ztrácí v tabulce na liberecký tým pouze tři body a ve třech minulých utkáních museli Hradečtí dvakrát do nájezdů. Nejprve odehráli dramatický zápas s Motorem, kdy padly góly až ve třetí třetině. Skóre 1:1 nakonec rozsekl v nájezdech budějovický Vít Jonák, jenž v minulosti oblékal i dres Liberce.

Poté Hradec odjel na led Vítkovic, kde se opět po šedesáti minutách nerozhodlo o vítězi. Ve vyrovnaných nájezdech byl nicméně úspěšnější Mountfield, když vstřelil vítěznou branku Lukáš Cingel‘ a získal pro svůj tým vítězství 4:3. V posledním duelu proti Zlínu Vladimír Růžička dovršil hattrick a Hradec získal všechny body po výhře 5:2.

Tygři se s Mountfieldem setkali v této sezoně třikrát, z toho ve dvou případech byly opět k vidění nájezdy. V nich byl poprvé úspěšnější hradecký celek, když nakonec vyhrál 4:3. Na libereckém ledě ale Tygři soupeře přetlačili 4:1 i díky dvěma trefám Dávida Grígera. V prosinci byl taktéž úspěšnější Liberec, v Hradci Králové nakonec zvítězil v nájezdech 3:2

Bude tentokrát oběma celkům stačit pouze základní hrací doba, nebo se budou body opět rozdělovat? To se dozvíme už ve čtvrtek od 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 31
Bilance: 12 – 6 – 0 – 4 – 9
Skóre: 93:84

Zajímavosti

  • Největším tvrďákem Mountfieldu je Richard Nedomlel, aktuálně totiž vede celý Radegast index.
  • Na druhé straně ledu bude k vidění útočník Marek Zachar, který v Hradci Králové hostuje až do konce sezóny. Stejným způsobem putoval do Liberce Radovan Pavlík.
  • Hradecký celek je na prvním místě v úspěšnosti ubráněných oslabení, v omezeném počtu dokonce vsítil už sedm branek. Liberec je v této statistice na třetí příčce a v oslabení se trefil čtyřikrát.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení